Lars Boom in de ontsnapping van de dag

De Oostenrijkse wielrenner Georg Preidler heeft de koninginnenrit van de Ronde van Polen op zijn naam geschreven. De renner van Groupama-FDJ ontsnapte enkele honderden meters voor de finish in de afdaling uit een kopgroepje. Lars Boom zat bijna de gehele rit in een kopgroep maar deze werden 30 km voor de finish ingerekend

Kwiatkowski (Team Sky) blijft leider in het algemeen klassement, op 16 seconden gevolgd door de Belg Dylan Teuns (BMC). Sam Oomen van Sunweb is op de tiende plaats en een achterstand van 42 seconden op Kwiatkowski de hoogst genoteerde Nederlander.

Na een openingsfase vol schermutselingen wist uiteindelijk een omvangrijke groep ten aanval te trekken met o.a. Lars Boom. Deze kopgroep werd ongeveer 30 kilometer voor de finish ingelopen. Boom liet het nadien lopen en kwam met grote achterstand binnen op de winnaar van de etappe

Ploegleider Niermann was in zijn nopjes. “We hadden Lars mee in de ontsnapping en probeerde kopman Bennett het nog in de finale. Maar door tegenwind werd hij vlak voor de finish ingerekend.
De Ronde van Polen heeft vandaag de laatste etappe.

Uitslag Stage 6 – Zakopane › Bukowina Tatrzańska (129km)