DAK Drunen wedstrijdgroep organiseert testwedstrijd

Wat zondag 18 april begon met een mistige dag eindigde voor alle lopers van de Halve Marathon Drunen als een stralende dag, vanwege het weer en de prestaties. De wedstrijdgroep van DAK Drunen had zelf een testwedstrijd georganiseerd nadat een andere geplande wedstrijd niet doorging. Om alle training schema’s en lange duurlopen tot uiting te laten komen kwam het idee om gezamenlijk de Halve Marathon te gaan lopen met de start en finish vanaf de Sportlaan in Drunen.

Vanaf hier gingen de atleten in kleine groepjes hun ronde maken om de Loonse en Drunense Duinen over het oude Halve Marathon parcours van Drunen. De eerste lopers die mochten vertrekken waren Patrick van Gurp en Thymen met als einddoel onder de 1.49min. Ze liepen samen naar een eindtijd die zelfs 7 minuten sneller was dan het Persoonlijk Record (PR) van Thymen. Na 1.42.42min kwamen Patrick en Thymen samen over de finish.

Een kwartiertje later mochten ook Toine van Moergestel, Mar-Hein van de Wiel en Ciska Hensen zich gereed maken voor de start. Ciska nam al vroeg in de wedstrijd de benen en liep solo in 1.28.41min terug naar de finish. Mar-hein was de ideale haas voor Toine zodat de heren samen in een vlak tempo na 1.30.57min de Halve Marathon voltooiden met een vet nieuw PR voor Toine.

Kort hierachter begonnen ook Stefan Smelt, Ron de Vaan en Antoine van der Sanden aan hun wedstrijd. De eerste 13km werd er gezamenlijk gelopen, dit was al een sneller tempo dan de geschatte eindtijd van 1.28min op de Halve Marathon. Het tweede deel van de race versnelde Antoine in tempo wat zorgde voor een PR in 1.25.35min. Vlak hierachter finishte ook voorloper Ron en Stefan in 1.26.45min, ook dit was voor Stefan een nieuw PR.

Als laatste mochten de snelste lopers starten om te gaan jagen op de andere deelnemers. Dit waren Maarten, Sander Demmers, John van Heeswijk en Koos Verweij met natuurlijk trainer Mari op de fiets erbij. Koos blijft nog steeds de snelste man van de race en liet dit ook zien door de snelste tijd in 1.17.55min. John liep natuurlijk weer snel zoals iedereen van hem gewend is, na 11km kopwerk voor Sander liep John solo naar een eindtijd van 1.19.24min. Sander deed ook mee voor een tweede poging, vandaag met het eerste deel John als voorloper en zonder hongerklop liep Sander naar een PR in 1.18.26min. Maarten startte niet voor niks met de snelste lopers, met als doel om 1:24min te lopen. Maarten liep bijna 4 minuten van zijn PR af door te finishen in een tijd van 1.22.39min.

Het was dus een schitterende dag met goede omstandigheden en uitstekende presentaties. Mede dankzij de juiste voorbereidingen van alle lopers en de vele voorfietsers was ook dit testwedstrijd wederom een groot succes.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.