112

Politieauto uitgebrand in Veen

Foto: FPMB Martijn van Bijnen

Veen – Een politieauto is vrijdagmorgen vroeg uitgebrand. De agenten waren binnen in een woning toen de auto in brand ging. Brandstichting wordt niet uitgesloten.

Op vrijdag 22 januari 2016 om 2.30 uur werd een surveillance-eenheid naar de Willem de Zwijgerstraat gestuurd omdat daar bij een woning een vernieling zou zijn gepleegd. Er was daar een steen door een raampje gegooid De agenten parkeerden hun auto en gingen de woning binnen om de melding af te handelen. Na enige tijd hoorden de agenten een vreemd geluid buiten. Toen ze naar buiten keken zagen ze dat hun dienstauto in de brand stond. Ondanks het feit dat de opgeroepen brandweer snel ter plaatse was kon die niet voorkomen dat de auto geheel uitbrandde. De auto is op een later tijdstip weggetakeld en zal onderzocht worden op sporen. Een andere auto is door de brand beschadigd. De recherche onderzoekt beide zaken.

Getuigen of mensen die iets van deze zaken afweten worden dringend verzocht dit te melden via de politieapp of het meldformulier op politie.nl/melden, via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000 of het meldingsformulier van M

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen