[Blog] De Afvalrace Heusden: Bianca gaat dit weekend met andere deelnemers de duinen in

Foto: Heusden Nieuws

Wekelijks schrijven de deelnemers aan de Afvalrace een blog over datgene wat ze de afgelopen week hebben meegemaakt. Hieronder lees je het blog van Bianca uit Vlijmen.

Ik mag wederom vertellen hoe mijn week is verlopen. Helaas voor jullie veranderd mijn week niet zo. Iedere week heb ik hetzelfde ritme. Het wordt een beetje eentonig voor jullie als ik alles ga opsommen. Ik heb dinsdagavond nog wel een enquête gelezen over hoe je boodschappen moet doen in de winkel. Dus hoe ga ik boodschappen doen, wat voor eten haal ik in huis. Wat zit er allemaal in mijn eten. Door middel van de enquête word ik er wel bewust van gemaakt wat ik eerder allemaal in huis heb gehaald en dat deze dingen echt niet allemaal even goed zijn voor me.

A.s. zondag zijn we met alle afvallers van de Afvalrace (gemeente Heusden en waarschijnlijk ook gemeente Waalwijk) bij elkaar en gaan we wat leuks doen. Gezellig samen zijn, verhalen en ervaringen uitwisselen met elkaar. Nu vragen jullie je af wat we gaan doen natuurlijk! We gaan eerst lekker een filmje pakken, bak popcorn op schoot, fles cola erbij. Daarna lekker eten en nergens naar kijken. NEE joh!!!! Grapje! Indien het weer het toelaat zullen we naar de duinen gaan. Even lekker sportief. Mocht het weer niet mee zitten dan zullen we een andere sportieve activiteit bedenken. Hierna gaan we gezellig samen zijn onder het genot van een verwantwoord hapje en drankje. Ik kijk er naar uit, ik hoop de overige deelnemers ook! Tot zondag.

Als laatste wil ik nog een heerlijk winterrecept delen met jullie. Niet helemaal gezond volgens het dieet patroon maar zo nu en dan toch wel erg lekker! Eet smakelijk!!

Tot volgende week!
Bianca

bianca
Ingrediënten
4 personen
• 1½ kg iets kruimige aardappelen
• 600 g boerenkool (zak à 300 g)
• 350 g Gelderse rookworsten
• 100 ml melk
• 50 g boter
• 3 el honingmosterd

Keukenspullen
• pureestamper

Bereiden
1. Schil de aardappelen en snijd in 4 gelijke stukken. Kook ze samen met de boerenkool in ruim water met zout in 20 min. gaar. Giet af. Verwarm de rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwarm de melk en de boter in een steelpan.
2. Schenk bij de aardappelen en boerenkool en stamp met de pureestamper tot een grove puree. Breng op smaak met de honingmosterd, peper en zout. Verdeel de stamppot over borden en serveer met de rookworst.

Variatietip: Je kunt de stamppot extra smaak en stevigheid geven door er 100 g gemalen geraspte oude kaas doorheen te mengen.
Bewaartip: Je kunt de stamppot 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Warm op de dag zelf ca. 15 min. in een voorverwarmde oven op 175 °C. Serveer met de rookworst.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen