[Blog] De Afvalrace Heusden: Erik geeft Joyce een nieuw trainingsschema

Foto: BodyShape

Wekelijks schrijven de deelnemers aan de Afvalrace een blog over datgene wat ze de afgelopen week hebben meegemaakt. Hieronder lees je het blog van Joyce uit Vlijmen.

Deze week heb ik een ander trainingsschema gekregen van mijn personal trainer Erik. Ik deed al erg veel aan cardio maar op een gegeven moment gaat je lichaam ook erg wennen als je vaak dezelfde oefeningen en apparaten gebruikt. Toen ik het schema zag dacht ik: ‘zo dat ziet er pittig uit!’. Ik gaf dan ook gelijk aan dat ik 15 minuten achter elkaar hardlopen echt niet ging volhouden! Maar Erik was standvastig en zei: ‘dan ga ik er gewoon naast staan als je gaat hardlopen want we gaan het gewoon proberen!’ En ik moet zeggen, nu een week later zit ik al op 22 minuten hardlopen dus het gaat goed. Ik vind het ook zo fijn want het geeft heel veel voldoening.

Afgelopen vrijdag heb ik ook voor het eerst mee gebokst met de groep en dat was ook pittig maar erg leuk! Dus, mits mijn werk het toe laat, voor herhaling vatbaar!

Ik wil er de aankomende weken nog echt even tegen aan en dat gaat me hoe dan ook lukken! Ook na de Afvalrace ga ik door want ik heb het erg naar mijn zin bij Sportcentrum Bodyshape.

Vaak vragen mensen aan mij hoe het gaat en dan zeg ik wel heel eerlijk dat het zwaar is en echt niet altijd even makkelijk. Ik ben ook van mening dat degene die zeggen dat ze er totaal geen moeite mee hebben om bepaalde etens- en drinkwaren te laten staan niet echt eerlijk zijn!

We gaan ervoor!

Joyce

IMG_6468

Winterrecept: Ratatouille met kip of kabeljauw en zilvervliesrijst.

Ik begin altijd met de ratatouille, want dat is het meeste werk.
Bereidingstijd 30 minuten
2 aubergine
2 courgette
1 rode paprika en 1 groene paprika
2 vleestomaten
2 middelgrote uien
Eventueel 2 takjes thijm en 2 takjes rozemarijn
1 bosje basilicum
Eventueel 2 eetlepels olijfolie.

Bereiding
Aubergine wassen en in blokjes snijden. Courgette wassen en in blokjes snijden. De rode en groene paprika de zaadlijsten verwijderen en in blokjes snijden. Voor de tomaten een pan water aan de kook brengen, de tomaten in kruisen en enkele seconden onderdompelen in kokend water. De tomaten afspoelen onder koud water, ontvellen en in partjes snijden. Uien pellen en versnipperen. In een hapjespan, eventueel de olie gebruiken en verhitten ( ik gebruik zelf geen olie) de ui fruiten en na ongeveer 2 minuten de aubergine en paprika toevoegen en dit een paar minuten mee laten fruiten.  Courgette en tomaat erdoorheen scheppen. Thijm en rozemarijn wassen en alleen de blaadjes gebruiken en deze toevoegen. (ik gebruik dit zelf niet). Ongeveer 15 minuten zachtjes afgedekt laten smoren, wel regelmatig omscheppen. Eventueel op smaak brengen met vers gemalen peper en zeezout. (ik gebruik dit niet).

Ik eet er vaak zilvervliesrijst bij en pak er kip of kabeljauw uit de oven bij.

Eet smakelijk!
Sponsors-overzicht-Heusden

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen