Selectie RKC Waalwijk bezorgt kinderen onvergetelijke middag in Villa Pardoes

Foto: RKC Waalwijk

Op woensdagmiddag 26 januari bracht de voltallige selectie en stafleden van RKC Waalwijk een bezoek aan vakantieterrein Villa Pardoes te Kaatsheuvel.

Tijdens de middag werden de aanwezige gasten vermaakt middels een spelletjesbattle. Spellen zoals een skelterrace, sjoelen, blikgooien, het bouwen van een duplo-toren en (tafel)voetbal werden met veel enthousiasme begeleid door de RKC-spelers.

Villa Pardoes betekent voor vele kinderen en gezinnen, uit zowel Nederland als België, een onvergetelijke vakantie. Kinderen tussen de 4 en 12 jaar, die te maken hebben met een ernstige ziekte, beleven er onbezorgde tijden waarin ze de (levensbedreigende) ziekte voor even kunnen vergeten. Het gebouw telt meerdere kamers waar diverse gezinnen doorbrengen. Onlangs werd het verblijf zelfs uitgebreid en verder verfraaid. Het resultaat: een modern, fris complex met meerdere functies. “Villa Pardoes heeft een eigen budget en organisatie, en is voor honderd procent afhankelijk van sponsoren”, opent Gert-Jan van Boxel, fondsenwerver van Villa Pardoes.

Voor Gert-Jan is het bezoek van de geelblauwen extra speciaal. Hij was zes jaar werkzaam als accountmanager bij RKC Waalwijk. “Na een mooie tijd in Waalwijk heb ik drie jaar geleden wegens omstandigheden de overstap gemaakt naar Villa Pardoes. Al snel was ik onder de indruk van dit initiatief, de klik ontstond direct. Van een samenwerking met RKC Waalwijk/Stichting Samen RKC was toen al sprake, maar inmiddels is die nog veel intensiever geworden”, aldus de enthousiaste fondsenwerver. “De kinderen genieten er enorm van. De familie Hermsen, die verblijft in het huisje Beestenboel, kon zelfs niet slapen vannacht. De komst van de RKC-ers is voor hen bijzonder speciaal.”

De samenwerking wordt van beide kanten als zeer prettig ervaren. “Een voorbeeld: gezinnen die op Villa Pardoes verblijven kunnen gratis wedstrijden van RKC bezoeken. Ook kreeg een kind een VIP-behandeling tijdens de wedstrijd FC Emmen – RKC Waalwijk in september vorig jaar, en mocht het kind zelfs als mascotte het veld betreden. Ieder jaar proberen we unieke activiteiten op poten te zetten zodat we het voor beide partijen uitdagend houden. Wat mij ook bevalt, is dat de spelers het zelf ook bijzonder vinden. Zeker voor de huidige, jonge spelersgroep, is deze activiteit iets wat ze altijd blijven onthouden en dat maakt het doel van dit soort initiatieven compleet”, aldus Gert-Jan.

Kortom, een middag die vele glimlachen op de gezichten toverde en waar iedereen met genoegen op terug kan kijken. Op naar volgend jaar!

Meer informatie over Villa Pardoes vind je op www.villapardoes.nl. Foto’s zijn te vinden op Facebook.