RKC Waalwijk verliest van efficiënter Go Ahead Eagles

Foto: Waalwijk.nieuws.nl

Op bezoek in Deventer wisten de Geelblauwen haar kansen op een mooi resultaat niet te verzilveren.

Ondanks het feit dat de Waalwijkers over de hele wedstrijd gezien niet onder deden voor de Eagles nemen Peter van den Berg en zijn mannen geen punten mee terug naar Waalwijk. De Deventenaren wisten met een vroeg doelpunt drie punten in de Adelaarshorst te houden.

Go Ahead Eagles begon sterk aan het druk bezochten duel. De ploeg van oud RKC-er Decheiver zette vanaf het begin veel druk en wilde zichtbaar een vroege openingstreffer forceren. Na een reeks van aanvallen wist Leon de Kogel in de 21e minuut de stand op 1-0 te zetten.Met een snelle uitbraak stormde hij vanaf de linkerkant de Waalwijkse zestien in en wist hij met een ziedend schot doelman Tamati Williams te passeren. In het restant van de eerste helft bleven de Waalwijkers geconcentreerd spelen, wat resulteerde in enkele kansen. Jordy Thomassen was namens de RKC Waalwijk het dichts bij de gelijkmaker in de eerste helft. Ndefe stuurde Sanoh weg die op zijn beurt onze spits Thomassen wist te bereiken. De aanvaller zag zijn inzet op het laatste moment gekeerd worden door doelman Theo Zwarthoed.

Na rust kreeg het publiek een open wedstrijd voorgeschoteld. Een RKC Waalwijk dat op jacht ging naar de gelijkmaker en een thuisclub die graag op een comfortabele 2-0 voorsprong wilde komen. Dit aanvalsspel van beide ploegen leverde diverse kansrijke momenten op voor beide teams. Debutant Tamati Williams keepte een puike partij en hield zijn ploeg op de been. Vijf minuten na de rust redde de goalie oog in oog met Rijsdijk knap.

Ook de Waalwijkers werden gevaarlijker naarmate de tweede helft vorderde. Zoals we dat van hem kennen, zocht Moussa Sanoh diverse malen succesvol zijn man op. In de 78e minuut stoomt hij op via de rechterkant en kapt vlak voor de zestien naar binnen. Zijn schot dat hierop volgde vloog net langs het doel van de Deventenaren. Vlak voor tijd kreeg invaller Yildirim nog een levensgrote kans op de gelijkmaker. Na een diepte bal van Thomassen kreeg hij de bal voor zijn voeten maar vergat Zwarthoed te passeren. Een verdiend punt wordt vergeten mee te nemen naar Waalwijk.