Workshop maak je eigen ‘Jeroen Bosch-drieluik’

Foto:

Het is vijfhonderd jaar geleden dat Jeroen Bosch overleed. Zijn werken zijn wereldberoemd en velen hiervan zijn nu te zien in zijn geboortestad. Schilder of teken je eigen drieluik, met panelen die voor jou van betekenis zijn. We doen dit in vier lessen, waarvan de laatste een excursie is.

Drieluiken nu en in de Middeleeuwen
De eerste les is op woensdag 30 maart om 14.00 uur. Hierin beginnen we met een uitleg over Jeroen Bosch en de opzet van drieluiken in de Middeleeuwen. En maken we het begin voor iedereen van zijn eigen drieluik. Je kunt zelf kiezen voor hel en hemel, voor verleden en toekomst, voor angst en verlangen om je eigen drieluik te tekenen of schilderen. Het drieluik brengen we vervolgens driedimensionaal tot leven.

Geheimen verstoppen! Plus excursie
Welke geheimen wil je verstoppen in je schilderij? Wat mag niemand weten en laat je wel zien in je eigen schilderij? Welke monsters of elfjes spoken in jouw fantasie rond, die je een plek gaat geven? De vierde les sluiten we af met een bezoek aan het Jeroen Bosch Art Center. Daar kun je het werk van Jeroen Bosch van dichtbij bewonderen.

Wie, hoeveel en inschrijven
De docent van deze workshop is Eva de Man. De workshop is bedoeld voor kinderen vanaf groep 6 tot groep 8 (vanaf circa 10 jaar). Prijs voor 4 lessen inclusief toegang tot Jeroen Bosch Art Center is 42,50 euro. De lessen vinden doorgang bij een minimale inschrijving van 6 kinderen en zijn telkens op de woensdagmiddag. Aanmelden via de site www.de-aleph.nl, 0416 – 32 05 00 of [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen