Bovenliggend RKC Waalwijk geeft punten weg tegen Fortuna

In een wedstrijd waarin RKC Waalwijk veel beter was dan de tegenstanders uit Limburg kwam de ploeg van Peter van den Berg niet verder dan een 1-1 gelijkspel.

De Geelblauwen kregen zeker in de tweede helft diverse kansen op de winnende treffer maar mede door enkele uitstekende reddingen van de Limburgse doelman werden de punten uiteindelijk gelijk verdeeld in het Mandemakers Stadion.

Voor rust was er niet veel aan de hand voor ons RKC. Er werd redelijk combinatiespel gespeeld en weinig kansen weg gegeven. Toch kwamen de bezoekers uit Limburg op een 0-1 voorsprong in de 34e minuut. Bij een corner van Fortuna tastte doelman Ralph Vos mis, waarna Ferry de Regt de 0-1 op het scorebord zette. RKC Waalwijk pakte vervolgens het spel weer goed op en bleef kansen creëren, ditmaal nog zonder doelpunt tot gevolg. Vlak voor rust leek ons RKC al op gelijke hoogte te komen na een miscommunicatie in de verdediging van Fortuna Sittard. Een voorzet van Pieter Langedijk leek op het eerste oog ongevaarlijk maar doelman Kaya wist zijn verdediger niet goed te sturen waardoor de bal nog bijna in het Limburgse doel verdween.

In het tweede bedrijf ging RKC Waalwijk direct gretig op zoek naar de gelijkmaker. Met invaller Cicilia voorzag Peter van den Berg de voorhoede van nog meer stootkracht. Binnen een kwartier hadden de Geelblauwen al diverse kansen gecreëerd, waaronder één levensgrote. Pieter Langedijk  kwam de zestienmeter in en schoot op het doel van doelman Kaya, die wist op zijn beurt goed redding te brengen. In de rebound kreeg Cicilia een nog grotere kans, hij had de bal op vijf meter voor het doel voor het intikken. De Goalie van Fortuna lag wederom in de weg. In de 59e minuut was het echter wel raak voor Cicilia. De lange spits draaide na een strakke inspeel bal sterk open en wist in balbezit te blijven. Met de bal eenmaal voor zijn rechtervoet wist hij een schot te lossen dat op het eerste gezicht power miste. De bal bevatte een vervelende stuit, waardoor doelman Kaya zich uiteindelijk toch gewonnen moest geven, 1-1.

Vanaf het moment van de gelijkmaker was het spel volledig voor de Geelblauwen. Er werd aanvallend voetbal gespeeld met diverse mogelijkheden tot gevolg. De grootste kans voor RKC ontstond uit een corner die genomen werd door Pieter Langedijk. De bal werd richting de tweede paal gekruld waar de bal op het hoofd van een RKC-er terecht kwam. Doelman Kaya probeerde de bal ogenschijnlijk te laat weg te duwen. Alle RKC spelers waren overtuigd van een doelpunt maar het arbitraal kwartet besloot anders waardoor de wedstrijd bleef steken op 1-1.