Team-illinetwerken over solliciteren

Foto: @VdBroek Media

Hulp nodig bij solliciteren? Dan ben je bij illinetwerken aan het goede adres. Om de week geeft Ilonka Mudde op maandagmiddag een sollicitatieworkshop. “Elke twee weken gaan we met een ander thema van start.” 

Ilonka Mudde werkt samen met Rob Klaver en Kees van Duin. Heusden.nieuws.nl neemt een kijkje bij een van de workshops die wordt gegeven door Ilonka en Rob. Om half 2 begint de middag, in een ruimte in De Mand in Vlijmen.

Langzaam loopt het kamertje vol sollicitanten. Al snel blijkt dat niet iedereen hard op zoek is naar een baan. Een vrouw heeft net werk gevonden en neemt daarom een traktatie mee, terwijl de ander ook alweer een tijdje werkzaam is. Toch zijn ze hier. Waarom dan? “Deze mensen zijn een steun voor anderen. En dat ze hier graag terugkomen, zegt ook wel iets over hoe goed ze het hier naar hun zin hebben”, zegt Rob tegen de groep.

De groep is het met hem eens. In een voorstelrondje, want niet iedereen kent elkaar, wordt duidelijk wat de wensen zijn van de aanwezigen. Er wordt goed naar elkaar geluisterd en waar nodig geven de deelnemers elkaar tips. De rol van Ilonka en Rob wordt snel duidelijk. Zij vragen overal op door, zodat de deelnemers echt nadenken over hun beweegredenen.

Een van de sollicitanten is voor het eerst bij zo’n workshop. “Je wordt hier echt aan het denken gezet”, zegt ze. De anderen beamen dat. Dat denken wordt nog meer gestimuleerd als de groep begint aan het kernkwaliteitenspel. In dat spel wordt gekeken naar je kwaliteiten en de eventuele valkuilen die daarbij horen.

1-IMG_4999

De kern is, zo zegt Rob tegen de groep, dat je kijkt hoe je zelf in elkaar zit. Voor iedere deelnemer ligt een stapeltje kwaliteiten. Als je vindt dat een kwaliteit bij je past, houd je hem zelf. Anders geef je hem aan iemand bij wie jij hem vindt passen. De deelnemers spreken elkaar aan op hun kwaliteiten in een goede sfeer. Er wordt veel gelachen. Ilonka en Rob stellen ook hier weer de juiste vragen, om je te helpen deze kwaliteiten in te zetten bij een sollicitatie.

Als de middag rond half 5 afgelopen is, worden Ilonka en Rob nog bedankt door verschillende deelnemers. Zij hebben zichzelf weer een stukje beter leren kennen. En weten weer iets meer over het wel en wee van solliciteren.

Ben jij ook op zoek naar een baan en lijkt deze workshop je wat? Kijk op de website van illinetwerken of neem contact op met Ilonka Mudde: [email protected] of 06-13160189.

Reacties