[Blog] De Afvalrace: Dit is alweer de 23e blog van Marie Louise, nog twee te gaan tot de finale!

Foto: afvalrace

23ste blog Marie Louise, nog twee te gaan! Dan volgt er nog een verslag over de finale en nog eentje waarin ik terug kijk op de gehele afvalrace.

Ik heb ze niet allemaal zelf hoeven te schrijven. Roger, Ingrid, Geranne, Hanneke en Su hebben allen een prachtig stuk over mij geschreven! Nogmaals bedankt.

Vorige week zijn Roger, Wilma, Marian, Bianca en ik gaan trainen bij Sportcentrum Bodyshape in Nieuwkuijk. Wat is boksen leuk maar ook conditioneel erg pittig! Voor ik begon aan de Afvalrace had ik het angstwekkende beeld op mijn netvlies van de afvalprogramma’s op tv, waar mensen zo werden afgebeuld dat ze moesten overgeven of in ieder geval heel erg misselijk waren. Gelukkig is het bij mij nooit zo ver gekomen.

Wel ben ik begonnen met heel weinig conditie waardoor ik niet meer op adem kwam. En dan die spierpijn! Wat heb ik geleden zeg. Maar het voelde en voelt heerlijk om zo bezig te zijn. Al vrij snel werden de gewichten van de krachttraining verzwaard en had ik meer uithoudingsvermogen. Ik mag dan nog steeds buiten adem raken maar dat duurt gelukkig maar kort. De variatie in oefeningen maakt dat ik gemotiveerd blijf. Dus dat doen de trainers erg goed.

Ik heb (zelf!) het idee dat ik de oefeningen nu veel sneller en soepeler uitvoer, zeker als je filmpjes kijkt van toen ik net begon met sporten. Wat eten betreft zit ik eigenlijk van begin af aan in de goede modus. Met af en toe een uitspatting (tijdens de feestdagen en met carnaval, dan weten jullie vast wat ik bedoel) is het goed vol te houden. En doordat mijn lichaam is veranderd is het niet erg om een keertje te zondigen. Deze hele afvalrace is tot nu toe voor mij een leerproces.

Ik heb meer zelfvertrouwen en eigenwaarde gekregen doordat ik nu weet dat afvallen mij ook kan lukken als ik maar doorzet! Deze week heb ik supernieuws gekregen. Omdat mijn glucosegehalte een normale waarde heeft, mag ik stoppen met weer een pil voor mijn diabetes. En daar dat een van mijn doelen was ben ik er erg gelukkig mee! Nu nog proberen van het laatste medicijn af te komen. Ook viel mij de afgelopen tijd op dat ik al maanden geen last meer heb van brandend maagzuur. Iets waar ik voor deze periode erg vaak last van had. Nogmaals wil ik iedereen van harte uitnodigen voor het finishgala op 1 april. Kaartjes zijn gratis maar je moet ze wel even bestellen.

Tot volgende week!

Marie Louise Meesters

Sponsors-overzicht-Heusden

Reacties