Arbitrale dwaling kost RKC Waalwijk drie punten tegen VVV

Het is RKC Waalwijk ondanks een 1-3 voorsprong gisterenavond niet gelukt om punten mee terug te nemen uit de Koel. De Waalwijkers leken kort na rust in een riante zetel te komen door een derde doelpunt van Pieter Langedijk. Om even onbegrijpelijke als onduidelijke redenen werd de 1-4 echter afgekeurd, waarna VVV-Venlo uiteindelijk met 4-3 aan het langste eind trok.

In een goede eerste helft kwam ons RKC tot twee keer toe op voorsprong. Al na drie minuten werd een goede actie van Moussa Sanoh met een doelpunt van Pieter Langedijk beloond. Moussa kreeg de bal bij de rechter zijlijn en wist goed van zijn directe tegenstander Bourdouxhe weg te draaien. Eenmaal in de zestien behield hij het overzicht en zag de andere buitenspeler naar binnen komen. Pieter Langedijk wist de goede pass van Moussa eenvoudig binnen te tikken waardoor de Geelblauwen op 0-1 kwamen. Na deze snelle openingstreffer liet de ploeg van Peter van den Berg zich terugzakken om vervolgens te loeren op de counter. Dit ging een klein halfuur goed, want na 29 minuten wisten de Limburgers via Van Crooij op gelijke hoogt te komen. Zijn doelpunt werd ingeleid door Nijholt. De aanvoerder van VVV kreeg een steekpass die hij goed controleerde, zijn schot werd nog geblokt door doelman Vos maar in de rebound was daar Van Crooij die makkelijk in wist te tikken.

Na deze gelijkmaker herpakte de ploeg van Peter van den Berg zich goed en bleef het vanuit de omschakeling gevaarlijk. Al na vijf minuten resulteerde dit in een nieuwe voorsprong voor ons RKC. Jordy Thomassen werd via een fraaie lange bal richting doelman Deckers gestuurd. Oog in oog met deze Limburgse doelman ronde Thomassen de bal ijskoud af en bracht de stand op 1-2.

Ook na rust begonnen de Waalwijkers goed. Ze gaven weinig weg en bleven geduldig op hun kans wachten. Een kwartier na rust werd dit wachten beloond in de vorm van een penalty vanwege een handsbal in de zestien. Pieter Langedijk besloot achter de bal te gaan staan en stuurde de doelman de verkeerde hoek in, 1-3.

Na deze 1-3 veranderde het spelbeeld. VVV-Venlo ging met invaller Opoku en Ralf Seuntjes voorin opportunistisch spelen en koos voor de lange bal. Dit betekende dat er meer ruimte zou ontstaan voor de voorhoede van RKC Waalwijk. Deze ruimte werd zo’n 10 minuten na de benutte penalty bezegeld met een doelpunt van Pieter Langedijk, zijn derde. Om een nog steeds onduidelijke reden besloot de grensrechter echter zijn vlag omhoog te steken en werd het doelpunt afgekeurd.

Binnen vijf minuten na dit afgekeurde doelpunt viel de bal aan de andere kant wel in het doel waardoor VVV weer aansluiting wist te vinden. Opoku kreeg de bal vanaf de zijkant en wist tussen twee verdedigers het net te vinden. De Limburgers gingen na de aansluitingstreffer nog opportunistischer spelen en hier bleek ons RKC niet tegen gewapend. Slechts twee minuten na de aansluitingstreffer zorgde topscorer Ralf Seuntjens voor de gelijkmaker en was het duel volledig gekanteld in het voordeel van de Venlonaren. Het team van Peter van den Berg probeerde vervolgens nog wel onder de druk van VVV uit te voetballen maar dit bleek zonder succes. Zes minuten voor tijd zette Opoku uiteindelijk ook de beslissende 4-3 op het scorebord waardoor ons RKC na een knotsgek duel onverdiend met lege handen terug naar Waalwijk af moest reizen. Onze geelblauwen krijgen later deze week om de vieze nasmaak van het duel van gisteren weg te spoelen. Aanstaande vrijdag komt Het Andere Oranje, FC Volendam, op bezoek in ons eigen Mandemakers Stadion.