Bibliotheek Heusden verwelkomt 1000ste boekstartbaby

Foto: Bibliotheek

Op vrijdag 11 maart is Maxx van der Elst als de 1000ste boekstartbaby ingeschreven in de bibliotheek in Heusden.

Alle reden voor De Bibliotheek Heusden om samen met Boekhandel Sikkers, baby Maxx in het zonnetje te zetten. Hij heeft bij het inschrijven als extraatje het prentenboek van het jaar “We krijgen er een geitje bij”en het boek “Hoi-Hoi wat fijn” ontvangen. Tezamen met een grote knuffel.

Leesbevorderingsproject Boekstart
BoekStart is een leesbevorderingsproject voor alle baby’s en hun ouders. In dit project werken gemeente, consultatiebureau en bibliotheek samen. BoekStart laat ouders ontdekken dat lezen van boekjes leuk en leerzaam is. Al vanaf jonge leeftijd, drie tot vier maanden, kunnen kinderen met hun ouders spelenderwijs genieten van boekjes. Samen de plaatjes bekijken, praten en zingen. Het verstevigt de band tussen ouder en kind én het is goed voor de taalontwikkeling. In alle drie de vestigingen van bibliotheek Heusden is een speciale baby hoek ingericht babyboekjes.

Gratis BoekStart-koffertje bij
Als een baby drie maanden oud is ontvangen de ouders een brief van de Gemeente Heusden met een waardebon. Met deze bon kunnen de ouders in de bibliotheek een gratis BoekStart-koffertje, gevuld met babyboekjes, ophalen en wordt de baby ingeschreven als lid van de bibliotheek. Op het consultatiebureau wordt ook aandacht besteed aan BoekStart en het belang en het plezier van voorlezen en boekjes voor jonge kinderen. De Bibliotheek organiseert in dit kader ook iedere maand het Boekstartcafé voor ouders en hun baby’s. De volgende BoekStartcafé’s vinden plaats op vrijdag 25 maart van 11.00-12.00 in bibliotheek Drunen en donderdag 31 maart van 11.00-12.00 in bibliotheek Vlijmen. Toegang is gratis en aanmelden is niet nodig.

Reacties