Afvalrace Heusden groot succes

Na 180 dagen trainen en eten onder begeleiding van een personal trainer is het Marie Louise, Bianca en Joyce gelukt om heel wat overtollige kilo’s kwijt te raken. De drie deelnemers zijn samen bijna 50 kilo afgevallen. Een geweldige prestatie met dank aan Sportcentrum BodyShape Nieuwkuijk, Total Fit Vlijmen en Fysiocare Drunen.

Het is in Nederland zo dat 12% van de bevolking lijdt aan ernstig overgewicht (BMI>30) en maar liefst 44% te maken heeft met overgewicht (BMI>25). Het doel van de afvalrace is om te streven naar een bewuster, gezonder en gelukkiger leven voor de deelnemers. Deelnemers worden daarbij geholpen door diverse lokale partijen die graag iets willen betekenen voor de samenleving.

Finale Afvalrace
De Afvalrace is in het voorjaar van 2015 gestart in Dongen. In oktober startte de Afvalrace ook in Breda, Oosterhout, Dongen, Waalwijk en Heusden. In totaal waren er 550 aanmeldingen van mensen die gezonder wilden leven. In Heusden waren er 96 inschrijven. Per gemeente zijn er drie mensen geselecteerd die gratis begeleiding hebben gehad.

Finalekandidaten Marie Louise, Bianca en Joyce waren de gelukkigen in Heusden en zijn uiteraard waren ze het middelpunt bij de finale van de Afvalrace. Ongeveer 25 kandidaten hebben de Afvalrace in Heusden volbracht.

De finalisten verzamelden zich gisteren met hun personal trainers bij Plein 13 in Drunen om vervolgens bij Mr. & Mrs Smit hun nieuwe kleding op te halen en op de foto te gaan. Bas Kappers uit Vlijmen zorgde daarna voor prachtige kapsels.

Er volgde een etentje bij de Kluis in Vlijmen. Daarna verzorgde In and Outsite Beauty de visagie bij Bodyshape in Nieuwkuijk. Met een schitterende oldtimer van Lex Classics werden de kandidaten vervolgens naar de Voorste Venne gebracht.

De grote finale vond plaats in de Utopiazaal. Presentator Ad Marisael en DJ Paul Maurix verzorgde de presentatie en de muziek. Naast de circa 200 aanwezigen was ook loco-burgemeester Wim van Engeland aanwezig.

De drie finalekandidaten kregen tenslotte een mooie bos bloemen van Familie van den Oord en als hoofdprijs een ballonvaart van Roza Ballonvaarten.

Reacties