FC Den Bosch krijgt Periodekampioen op visite

Foto: FC Den Bosch

FC Den Bosch heet u van harte welkom bij de zeventiende thuiswedstrijd van dit seizoen. In deze voorbeschouwing blikt routinier Anthony Lurling terug op de afgelopen wedstrijden en vooruit op de thuiswedstrijd tegen Almere City FC op vrijdag 15 april en op zijn afscheid rond de thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk, op vrijdag 22 april.

Afgelopen vrijdag won FC Den Bosch in eigen huis in een ware demonstratie met maar liefst 5-0 van SC Telstar. “Ja, dat was genieten,” zegt Lurling. “Het was een van de beste wedstrijden van dit seizoen. Het blijkt meteen ook maar weer hoe gek de Jupiler League als competitie soms is. Als je ons seizoen bekijkt verwacht je niet dat je in deze fase met 5-0 van een directe concurrent wint. We hoopten de opwaartse lijn hiermee te hebben ingezet, maar verloren maandag de belangrijke uitwedstrijd tegen Jong PSV, waardoor we nog slechts een theoretische kans hebben op het bereiken van de Jupiler Play-Offs.”

Begin april maakte Lurling bekend na dit seizoen een punt achter zijn lange loopbaan te zetten. “Sinds die tijd heb ik enorm veel reacties gehad. Donderdagavond lekte het al uit, vrijdag kwam het persbericht. Dat weekend is het wel even gekkenhuis geweest. Maar dat is ook wel heel erg leuk, mensen die je bedanken voor je carrière. De komende weken zijn dus mijn laatste weken als profvoetballer.”

Door een slepende blessure is Lurling dit seizoen nog geen wedstrijd in actie gekomen. “Ik ben nog steeds aan het revalideren. Het zal er dan ook om hangen of ik fit genoeg ben om op mijn verjaardag, op vrijdag 22 april tegen RKC mee te doen. Ik heb nog nauwelijks getraind, het zal een uitdaging worden om deze wedstrijd te halen.”

Tegen Almere City FC zal FC Den Bosch de punten in eigen huis willen houden. Tegenstander Almere City FC verzekerde zich door het winnen van de periodetitel al voor het toetje aan het einde van dit seizoen. “Het is een wedstrijd die we op papier zouden moeten kunnen winnen. Het publiek is nog niet heel erg verwend dit seizoen, dus hopelijk kunnen we de goede lijn van de laatste thuiswedstrijden ook tegen Almere City FC voortzetten en deze wedstrijd voor hen winnend afsluiten.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen