RKC Waalwijk sluit seizoen af met nederlaag

RKC Waalwijk is er niet in geslaagd om het seizoen stijlvol af te sluiten. In een wedstrijd waarin de ploeg van Peter van den Berg geen vuist kon maken tegen MVV Maastricht kwam RKC binnen 20 minuten op een 0-2 achterstand. Deze achterstand wisten ze niet meer goed te maken, ondanks de aansluitingstreffer van Pieter Langedijk.

RKC Waalwijk begon sterk aan het duel. Al binnen drie minuten zorgden Kenny Anderson en Jordy Thomassen voor het eerste gevaar van de wedstrijd. Anderson kwam vanaf rechts de zestien in de en wilde de bal afleggen op de Waalwijkse spits. Zijn bal kon nog net worden getoucheerd door de Limburgse defensie waardoor de vrije Thomassen niet kon intikken.

Na dit eerste gevaar nam MVV het heft in handen en kwam het via een vrijetrap op 0-1. Aanvoerder Peeters slingerde de bal richting de zestien. Zijn voorzet vond uiteindelijk het hoofd van Pereira, die ongehinderd mocht inkoppen. Een kleine tien minuten later mocht Peeters voor zijn tweede assist aanleggen nadat een afgeslagen corner in zijn voeten belandde. Zijn strakke voorzet werd nog gekeerd door Williams maar in de rebound was het Nys die de 0-2 op het bord zette.

Een kwartier voor rust was het Pieter Langedijk die er weer een wedstrijd van maakte. Vanaf de linkerkant van de zestien wist hij met zijn rechter de bal feilloos achter doelman Coppens te schuiven. Hiermee bracht hij de rusttand op het bord, 1-2.

In de tweede termijn ging RKC duidelijk op zoek naar de gelijkmaker. Vlak voor rust moest aanvoerder Steef Nieuwendaal noodgedwongen met een kwetsuur het veld verlaten, Rick Mulder mocht zijn plaats innemen en maakte hiermee zijn debuut. Hij had in zijn eerste wedstrijd een goede crosspass in zijn voeten en wist een aantal keer de voorhoede gevaarlijk weg te sturen. Helaas bleef dit zonder resultaat. Peter van den Berg probeerde het team later in het duel nog een extra impuls te geven met het inbrengen van aanvaller Cicilia.

Het was uiteindelijk echter MVV dat het laatste doelpunt van de avond op het scorebord zette. Polizzi kreeg een goede bal van invaller Verheydt en wist de bal voorbij Tamati Williams te krijgen. Hiermee bracht hij de stand op 1-3 en was het duel gespeeld. Dit werd zo’n tien minuten voor tijd nogmaals bevestigd toen Nick Coster twee gele kaarten kort achter elkaar kreeg en daardoor het veld moest verlaten