Burgerkoning 2016: Angelique Boutens-Lapré

Afgelopen zondag 26 juni was het weer zover. Op deze speciale dag waar alle burgers meer dan welkom waren, op het Gilde terrein van het Sint Hubertusgilde in Drunen, om de strijd aan te gaan voor de felbegeerde titel Burgerkoning 2016.

Jammer genoeg speelde het weer niet mee, stortbuien en windstoten zorgde ervoor dat vele thuis bleven. 22 fanatiekelingen lieten zich niet ontmoedigen en terecht want vanaf het eerste schot met het 6mm geweer is het, op een enkele druppel na, droog gebleven.

De onderlinge sfeer was zeer gemoedelijk bij het gastvrije gilde, ook de Gilde heer Pastoor Hedebouw kwam een kijkje nemen en zijn burgers aanmoedigen onder het genot van een hapje en een drankje.

De strijd was hevig en ging maar voort, het lukt de deelnemers niet om de ‘vogel’ binnen de tijd van vorig jaar naar beneden te krijgen. Uiteindelijk ruim een uur later dan gepland werd het laatste schot gelost (schot 539) door Angelique Boutens-Lapré, dochter van een trotse Gildebroeder Bart Lapré.

Samen met haar man werd zij gehuldigd. Onder leiding van de trommelaars en in het bijzijn van Koning Patrick en zijn koningin Kelly, kregen zij een heuse vendelgroet verzorgt door onze eigen kampioen vendelier Edward Klerks.

Vanaf deze dag mag Angelique zich een heel jaar BURGERKONING noemen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen