Bijna 6 miljoen kijken dagelijks naar Olympische Spelen

Foto: Pixabay

Bijna zes miljoen Nederlanders volgen dagelijks de Olympische Spelen. Volgens de NOS kijken zij gemiddeld zo’n twee uur en een kwartier naar de uitzendingen over de prestaties van onze sporters in Rio de Janeiro.

Opvallend is dat ook ’s nachts veel mensen voor de buis zitten. Zo trokken de Nederlandse beachvolleybalmannen in de nacht van dinsdag op woensdag tussen 00.30 en 01.30 bijna een half miljoen kijkers, zo meldt het ANP.

De Olympische Spelen zijn nu een week in volle gang. Vooral de wedstrijden met medaillekansen voor ons land werden goed bekeken. Zo trok de wegrace wielrennen voor dames afgelopen zondag bijna 3,1 miljoen kijkers en zaten er 2,8 miljoen mensen voor de tv toen judoka Anicka van Emden brons won.

Ook het turnen donderdagavond (meerkampfinale dames) was populair, met 2,6 miljoen kijkers.
Volgens de NOS kijken opvallend veel vrouwen naar de Olympische Spelen. De man-vrouwverhouding is 55 om 45 procent. Normaal gesproken is die bij sportuitzendingen een stuk schever, namelijk zo’n 65 om 35 procent. Ook is het publiek jonger dan gebruikelijk. De gemiddelde leeftijd is 53 jaar, vier jaar jonger dan normaal is voor NPO1.

Op NPO1 zendt de omroep momenteel maar liefst achttien uur per dag livetelevisie uit over de Olympische Spelen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen