Veel spektakel tijdens tweede ‘Veiligheidsmarkt’

Op zaterdag 17 september wordt voor de tweede keer de Veiligheidsmarkt gemeente Heusden georganiseerd. Na een succesvolle eerste editie op de Vliedberg is dit keer het Raadhuisplein in Drunen de locatie. Om 10.30 uur openen de burgemeester en jeugdburgemeesters de markt, die tot 16 uur zal duren. De veiligheidsmarkt is de Heusdense opening van de ‘Week tegen het pesten’,

Dit jaar zijn er nog meer organisaties present tijdens de markt. Zo zal brandweer Drunen het nodige materieel uitgestald hebben en enkele demonstraties verzorgen. Ook de politie is van de partij, met o.a. het Mobiele Media Lab en een klassieke rijkspolitie-porsche.

Naast de hulpdiensten zijn er tal van andere organisaties die te maken hebben met veiligheid in en om het huis. Denk daarbij aan Woonveste, buurtpreventie, buurtbemiddeling, Premax en Veilig Verkeer Nederland. Nieuw dit jaar zijn Andor Security, Halt, en Veilig Thuis.

Tussen 11 en 15 uur zijn er diverse demonstraties. Zo zal de politie een demonstratie verzorgen van hun werk met de fiets, zal Andor een demonstratie geven met honden en de brandweer een reddingsoperatie laten zien. Ook voor de kinderen is er van alles te beleven, met  onder andere springkussens en rond 10.30 uur een ren-je-rot-quiz.
De Veiligheidsmarkt is de Heusdense opening van de Week tegen het Pesten. Deze wordt jaarlijks georganiseerd door stichting Stop Pesten Nu. Omdat pesten een serieus gevoel van onveiligheid op kan roepen wordt dit evenement door alle deelnemers aangegrepen  om gezamenlijk pesten een halt toe te roepen. Jong en oud kan daarbij aansluiten en bij de kraam van Stop Pesten Nu een verfhandtekening plaatsen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen