Lars Boom raakt leiderstrui kwijt in zware rit door de Ardennen

Foto: LottoNl Jumbo

Tim Wellens heeft de koninginnenrit van de BinckBank Tour gewonnen. De tweevoudige eindwinnaar rondde een duo-aanval met Tom Dumoulin succesvol af. De Nederlander neemt de leiderstrui over van Lars Boom.

In de koninginnenrit over 203,7 kilometer van Riemst naar Houffalize kregen de renners tien hellingen voor de wielen geschoven.  Belgisch kampioen Oliver Naesen gooide als eerste favoriet de knuppel in het hoenderhok, maar het was een tegenaanval van Tim Wellens bij het ingaan van de Gouden Kilometer die de meeste slachtoffers maakte. In de finale kon Lars Boom het tempo niet meer bijbenen.

Peter Sagan ging gezwind mee in het spoor van de tweevoudige eindwinnaar, maar een lekke band trok een streep door de klassementsambities van de Slovaak. De wereldkampioen peuzelde snel één voor één de geloste renners op, maar zou de voorwacht van de wedstrijd nooit meer terugzien.

Wellens kreeg voorin het gezelschap van Tom Dumoulin. Greg Van Avermaet naderde tot op enkele meters van het duo, meer kreeg de kloof net niet gedicht. De olympische kampioen kwam terecht in een achtervolgend groepje met landgenoten Jasper Stuyven, Tiesj Benoot, Oliver Naesen en de Deen Michael Valgren Andersen. Seconde per seconde liepen Wellens en Dumoulin verder uit. In de sprint nam Wellens makkelijk de maat van Dumoulin. Twintig seconden later spurtte Stuyven naar de derde plaats.

In het algemeen klassement neemt Tom Dumoulin de leiding over van Vlijmenaar Lars Boom. Hij houdt vier seconden over op Tim Wellens. Lars Boom staat nu 7e op 1 minuut en 46 seconden. Morgen eindigt de BinckBank Tour in Geraardsbergen.

Bron: BinckBank Tour

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen