Gekkenhuis in de vroege uren bij Aldi Drunen

Foto: Aldi Nederland

Zaterdagochtend half 8 stonden er al honderden mensen in Drunen in de rij te wachten om boodschappen te doen bij het nieuwe filiaal van Aldi.

Vlak voor de opening was er zelfs even sprake van chaotische taferelen op de parkeerplaats. In een speech gaf burgemeester Jan Hamming aan dat het een bijzondere gebeurtenis was en zei dat “met deze Aldi een droom is waargemaakt voor medewerkers en de gemeente”. Hij feliciteerde het gehele team. Het was een gekkenhuis toen na de officiële opening iedereen naar binnen mocht. Klanten stroomden nieuwsgierig naar binnen en werden direct bij de ingang verrast door de lekkere, versgebakken broodjes. Dit leidde meteen tot veel positieve reacties.

Binnen de kortste keren krasten 400 klanten een prijs weg: van een bosje rozen, diverse smart phones en tablets tot tegoedbonnen. Henny Schatsbergen uit Drunen won de hoofdprijs van 250 Euro aan waardebonnen (zie foto). “Samen met mijn kleinkinderen Thijs van zes en Karlijn van negen wilde ik even wat donuts halen. En kijk… dan win ik zo maar de hoofdprijs!”, aldus de blije winnares.
Ook de rest van de dag bleef het een drukte van belang. Klanten waren positief overdonderd door de nieuwe opzet van de winkel. Opvallend was dat iedereen blij met een gevulde boodschappentas weer naar huis ging. Vooral de brede paden, de indeling van de winkel en de vele versproducten vielen goed in de smaak. “Wat een mooie winkel” was een veelgehoorde uitspraak.

De trotse en blije filiaalleidster Sarah van Turnhout was verbijsterd: “Er stonden zoveel mensen voor de deur vanochtend! Zo’n menigte had ik helemaal niet verwacht. We hebben echt veel klanten blij kunnen maken. Gelukkig konden we wat lekkere hapjes van de Foodtruck aanbieden terwijl ze moesten wachten. Heel erg leuk dat ik zoveel positieve reacties heb gehoord.”
De Foodtruck die voor de deur stond, was eveneens een groot succes. Daar konden heerlijke, vers klaargemaakte gerechtjes van Aldi-producten geproefd worden. In het zonnetje probeerden veel klanten de lekkere hapjes uit, van toastjes tot tosti’s. De komende week zijn er ook nog diverse proeverijen voor de klanten in de winkel.


Veel verse producten
In het nieuwe filiaal ligt de nadruk op de presentatie van de producten. Het aanbod bestaat uit veel verse producten zoals brood, vlees, vis, groente en fruit. De vele ‘best geteste’ producten geven aan dat naast de voordeligste prijs ook goede kwaliteit hoog in het vaandel staat bij Aldi.

Fairtrade en biologisch
Duurzaamheid is belangrijk voor Aldi. Steeds meer duurzaam geproduceerde producten zijn in het assortiment opgenomen. Voor de klanten die geen of minder vlees eten is er de nodige keuze uit vegetarische producten. Op dit moment zijn er meer dan 60 biologische producten verkrijgbaar en ook het aantal Fairtrade-producten neemt nog steeds toe.

A-merken
Aldi heeft naast huismerken ook steeds meer bekende merkartikelen in het standaardassortiment. Merken als Heineken, Blue Band, Calvé, Unox en Lipton zijn standaard te koop bij Aldi.

Energiezuinig
Het nieuwe pand is duurzaam gebouwd en heeft energielabel A++. De milieubelasting is zeer laag. De winkel wordt verwarmd met restwarmte uit het koelproces en er is geen bijverwarming op gas (er is geen gasaansluiting). Het pand beschikt verder over een warmte-terugwin-installatie, extra isolatie en alle verlichting binnen en buiten is LED. In het kader van materiaalbesparing is geen verlaagd plafond toegepast en is een natuurlijke houtconstructie gemaakt om de contouren van de groente en fruit afdeling weer te geven. Papier en folie worden 100% gerecycled via een in de laad- en loskuil geplaatste wormpers.

Openingstijden
Het nieuwe filiaal aan de Tinie de Munnikstraat 6 in Drunen beschikt over 105 gratis parkeerplaatsen. De openingstijden zijn van maandag tot en met woensdag en zaterdag van 08.00 tot 20.00 uur. Op donderdag en vrijdag van 08.00 tot 21.00 uur en op zondag van 12.00 tot 18.00 uur.
Zie ook www.aldiopent.nl/drunen

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen