De voetbalcompetitie is weer begonnen

De voetbalclubs uit de gemeente Heusden zijn weer begonnen aan de competitie seizoen 2017-2018.

In de 3e klasse C won RKDVC met 1-3 bij Taxandria in Oisterwijk na een 1-0 achterstand. Na rust wist Damian van Bijnen tweemaal van de penaltystip te scoren en in de laatste minuut maakte Ingmar Voorhaar aan alle onzekerheid door de 1-3 op het scorebord te zetten.
Vlijmense Boys leed een zware nederlaag bij FC Engelen. De thuisclub won met 5-0 mede door twee rode kaarten van Jeffrey Scheijven en Ayoup Bakkali.
Ook vv Nieuwkuijk verloor zijn eerste wedstrijd weer in de 3e klasse. BMC was een maatje te groot en won dan ook met 2-5. Bij de rust was de stand nog 1-0 voor Nieuwkuijk. Bij d stand van 1-3 kreeg een speler van BMC een rode kaart. Door aanvallende wissels probeerde trainer Berkelmans het tij nog te keren maar door een rode kaart van Roy Rozen kwam dit niet uit.
Haarsteeg verloor in Vught van Real Lunet met 2-0. Haarsteeg speelde een goede wedstrijd maar de vele kansen werden niet benut.

In de 4e klasse won HHC ’09 met 3-0 van Riel. De doelpuntenmakers waren de broertjes Charly en Sian Alkan. Na rust maakte Semi Okturan de 3-0. Er was nog een rode kaart voor Rik van de Wiel en daar was trainer Eugéne van der Heijden niet blij mee.
SC Elshout verloor na een 2-2 ruststand met 5-3 van Audacia. Twee treffers van Luc van den Akker waren niet voldoende om meteen goed aan het seizoen te beginnen. Veel spelers van SC Elshout gaven niet thuis.

FC Drunen verloor in de 5e klasse met 1-3 van het Dongense DVVC. Trainer van DVVC is Suat Tasci die vorig jaar nog trainer was van FC Drunen. De spelers van FC Drunen waren dan ook enorm gebrand om Tasci de eerste de nederlaag toe te brengen. Zover kwam het niet mede door de veel gemiste kansen.