d’Oultremontcollege ontvangt Bèta Challenge licentie mavo

Foto: Leo Swaans

Het d’Oultremontcollege in Drunen, school voor mavo, havo en vwo, is vanaf nu officieel toegelaten tot het Bèta Challenge Programma voor de mavo leerlingen. Onlangs werd hiervoor het contract ondertekend door directeur Ard van Aken, waardoor de officiële licentie een feit is.

Het d’Oultremontcollege heeft al jaren het Technasium in huis. Bij het Technasium krijgen de leerlingen les in het vak Onderzoek & Ontwerpen. Het vak is een zogenaamd competentiegericht vak, waarbij leerlingen uitgedaagd worden om een opdracht voor een opdrachtgever uit te werken. Met name de vaardigheden die ze hiervoor moeten aanspreken zijn van belang voor het succes van het resultaat. Bij dit vak leren leerlingen onder andere samenwerken, omgaan met tijdsdruk, onderzoeken, communicatieve vaardigheden, presenteren en omgaan met succes én teleurstellingen. De opdrachten vanuit het bedrijfsleven zijn vooral technisch van aard.

Om niet alleen te werken met bèta gerichte opdrachten is dit schooljaar daarom vanaf klas 1 ook gestart met het nieuwe vak Art, Design & Media, waarbij creatieve oplossingen en processen meer aandacht krijgen bij de genoemde competenties. Alle leerlingen krijgen vanaf klas 1 dus het competentiegerichte vak Onderzoek & Ontwerpen én Art, Design & Media.

De mavo
Het Technasium is een vastgesteld onderdeel voor de havo en  vwo leerlingen. Leerlingen kunnen dit vak ook kiezen in de bovenbouw.

De mavo leerlingen volgen wel het vak Onderzoek & Ontwerpen in klas 1 en 2, maar er was nog geen mogelijkheid het vak door te zetten voor de bovenbouw. Met de ondertekening van het contract voor het Bèta Challenge Programma heeft het d’Oultremontcollege nu ook de officiële licentie om ook voor de mavo bovenbouw het aanbod aan te passen met opdrachten en het vergroten van de competenties van leerlingen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen