Haarsteeg en FC Drunen steeds verder in de problemen

De Heusdense voetbalclubs speelden gisteren weer een competitiewedstrijd. Vlijmense Boys en HHC ’09 deden goede zaken door een overwinning te pakken. Voor vv Haarsteeg en FC Drunen zijn het donkere tijden na weer een nederlaag.

Haarsteeg stond bij FC Engelen met de rust nog met 0-1 voor door een doelpunt van Bjorn van den Wildenberg. Maar na rust was het snel 3-1 door 2x Johri en 1x van Rijswijk. Toch kwam Haarsteeg weer prima terug in de wedstrijd door doelpunten van Joost Aloserij en Sebastiaan van Bakel (3-3)
In de extra was het toch FC Engelen dat alsnog de wedstrijd won en Haarsteeg nog verder in de problemen brengt. Alleen Wilhelmina uit Den Bosch staat lager dan de ploeg van Henry van der Linden.
RKDVC speelde een uitwedstrijd in Vught bij nummer drie Zwaluw VFC. In een aantrekkelijke wedstrijd was het Abdel Yachou dir RKDVC voor rust op voorsprong bracht. In de 70e minuut kwam Zwaluw VFC langszij door een doelpunt van De Laat. Na een rode kaart voor een speler van Zwaluw VFC probeerde een RKDVC toch nog de winst binnen te halen. Een doelpunt van Guus Berens werd afgekeurd na een overtreding en zo bleef het 1-1.
Sint Michielsgestel en Nieuwkuijk werd 0-0 en dus weer een punt voor Nieuwkuijk en zodoende alweer vier wedstrijden ongeslagen. Beide ploegen speelden volop op de aanval maar wisten het net niet te vinden.
Vlijmense Boys deed goede zaken door met 3-1 te winnen van het ongeslagen BMC uit Berlicum. na rust was het Djamal Arikan die tweemaal scoorde en Vlijmense Boys de derde overwinning van het seizoen bij kon schrijven.

In de 4e klasse won HHC’09 bij koploper TSV Gudok  met 1-2 door een doelpunt in de extra tijd van Bram Vermeulen. Gudok die de eerste periode kon winnen was pas in de 90ste minuut langszij gekomen nadat Semi Akturan HHC ’09 na rust aan de leiding had gebracht. Door de overwinning van HHC ’09 is opgeklommen naar de middenmoot.
SC Elshout moest genoegen nemen met een punt door 1-1 te spelen tegen EDN ’56. Thom van Delft had voor de rust de 1-0 op het scorebord gebracht. Na rust kwam EDN ’56 alsnog langszij door een strafschop te benutten. Keeper Stef de Wit dacht de penalty te stoppen maar de bal kwam via zijn lichaam en de onderkant van de lat toch over de lijn.
FC Drunen verloor in de 5e klasse van Berkdijk uit Kaatsheuvel met 0-2. Door de nederlaag is FC Drunen afgezakt naar de voorlaatste plaats op de ranglijst. Alleen OVV’67 heeft minder punten.