Mini Mapathon: kom ook het Rode Kruis helpen

Foto: Mini Mapathon

Hulpverleners hebben goede kaarten nodig om gerichte hulp uit te voeren. Sommige gebieden zijn nog niet goed in kaart gebracht. Daardoor weten hulpverleners niet altijd precies waar getroffen dorpen liggen en hoe ze er kunnen komen. Ook is het lastig inschatten hoeveel mensen in een gebied leven, wat de verdeling van hulpgoederen moeilijker maakt.

Met behulp van recente satellietbeelden kunnen vrijwilligers met een online tool wegen, gebouwen en rivieren intekenen. Ook hoopt het Rode Kruis hierdoor open plekken te vinden waar bijvoorbeeld helikopters kunnen landen.

Op dinsdagavond 28 november 2017 kun je meehelpen met o. a. de regio’s in Nepal, India of Bangladesh in te tekenen. De mapathon wordt in Drunen gehouden in de Bibliotheek Drunen, Rooseveltstraat 32. Koffie & thee gratis verkrijgbaar.

Op deze avond krijg je een korte introductie van Ken Yau (werkzaam bij Gemeente Heusden voor Basisregistraties Adressen en Gebouwen (BAG)). Na een korte uitleg over het editen / tekenen in OpenStreetMap gaan we meteen aan de slag! Aan de hand van actuele satellietbeelden breng je een regio in kaart.

Je hoeft geen ervaring te hebben, die ga je opdoen! Je kunt je eigen laptop mee nemen, maar je kunt ook gebruik maken van een van de laptops van de bibliotheek. Hoe meer mensen er aan deelnemen, hoe groter het gebied dat we in kaart kunnen brengen. Uiteraard kan je daarna thuis nog veel meer gebieden bewerken.

28 november 2017, van 20:00 tot 21:30 | De Bibliotheek Drunen Kosten: geen, aanmelden gewenst via www.bibliotheekheusden.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen