Effectief RKDVC boekt ruime overwinning op Sint Michielsgestel (1-4)

RKDVC had zondag de lastige uitwedstrijd naar Sint Michielsgestel. De gastheren staan bekend om hun grote inzet.

Ook vandaag lieten de gastheren zien uit het goede hout gesneden te zijn. Vanaf de aftrap zetten zij druk naar voren. Dit leverde al snel de eerste kansen voor hen op. In de derde minuut kon Gestel speler Perry van Grinsven vrij voor het doel uithalen. Maar Daan Dekkers liet opnieuw zien dat hij tot de beste doelmannen in de derde klasse behoort. Toch was het RKDVC dat op voorsprong kon komen. In de achtste minuut kon Jan Bullens, na een prachtig opgezette aanval, de bal in het strafschopgebied aannemen en trachtte zijn tegenstander te passeren. Deze opponent maakte hierbij een overtreding die bestraft werd met een strafschop. Deze buitenkans is wel besteed aan Damian van Bijnen. Hij schoot de bal onhoudbaar binnen, 0-1. Hierna speelde de eerste helft zich met name op het middenveld af. Beide ploegen kregen nog enkele doelmogelijkheden, maar konden niet tot scoren te komen.

Ook de tweede helft waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. Het grote verschil tussen beide teams werd bepaald door het effectief omgaan met de geboden kansen. Zo was Osman Bostanci doeltreffend in de 55ste minuut. Na een goed een-tweetje met Jan Bullens kwam hij vrij voor het doel van de gastheren. Met beheerste schuiver liet hij de doelman kansloos, 0-2. Doordat Sint Michielsgestel meer op de aanval ging spelen kreeg RKDVC meer ruimte. In de 63ste minuut kon Osman de bal tot op de achterlijn opbrengen, waarna hij de bal perfect bij de tweede paal kon leggen. Hier kon Abdel Yachou keurig met een kopbal  de 0-3 laten vastleggen. In de 82ste minuut zou het zelfs 0-4 worden. Yori van Delft kon  de bal in de diepte Ingmar Voorhaar aanspelen. Geheel vrijstaand  voor het doel van de gastheren liet hij de doelman kansloos en schoot de 0-4 binnen. Hierna was de wedstrijd gespeeld. Dit ondanks de ere-treffer van Rody van Gaal van St Michielsgestel. Hij schoot in de 85ste minuut de 1-4 binnen.

Door de goede prestaties in de laatste wedstrijden is RKDVC inmiddels opgeklommen naar de vierde plaats. Komende zondag krijgt RKDVC concurrent ODC uit Boxtel op het programma. ODC, dat slechts een punt minder heeft dan RKDVC, heeft enkele zeer goede spelers. De bekendste van hen is zeker Frank van der Struijk. Deze wedstrijd vangt a.s. zondag aan om 14:15 uur.

Opstelling:        Daan Dekkers, Giel Brandts, Tim Poel, Damian van Bijnen, Steven ten Cate (Bas Verhoeven 78ste), Yori van Delft, Osman Bostanci, Ray Kivits, Jan Bullens (Yannick van Zutphen 68ste), Abdel Yachou, Ingmar Voorhaar (Guus Berens 84ste)