RKDVC weet goede serie niet voort te zetten

In een direct duel om de derde plaats op de ranglijst trok BMC terecht aan het langste eind. RKDVC en BMC, beide nog ongeslagen in de 2e periode, begonnen vandaag aan de wedstrijd in de wetenschap dat koploper Real Lunet op zaterdagavond al puntverlies had geleden. Bij winst zou er dus een goede slag geslagen worden.

BMC trok het initiatief vanaf de aftrap naar zich toe. Er werd gecontroleerd opgebouwd en dit resulteerde al in de 8e minuut in de 1-0. In eerste instantie wist Daan Dekkers nog redding te brengen op een ogenschijnlijk ongevaarlijke poging, maar bij de rebound werd er door de BMC aanvaller attenter gereageerd. RKDVC wist hier pas in de 15e minuut iets tegenover te zetten. De ver uitgekomen doelman van BMC was echter snel genoeg terug om een poging van Ingmar Voorhaar te stoppen. Dit was wel aanleiding voor de Drunenaren om de Berlicumse opbouw eerder te verstoren. Dit resulteerde in de 22e minuut in een corner die kort genomen werd op Ray Kivits. Deze kon vrij eenvoudig het strafschopgebied indribbelen om de bal bij de vrijstaande Yannick van Zutphen te bezorgen, die de keeper passeerde: 1-1.

Deze lijn werd echter niet vastgehouden, een snelle counter van BMC na een corner leidde in de 30e minuut in een nieuwe voorsprong voor de thuisploeg: 2-1. Vlak voor rust viel enigszins gelukkig ook nog de 3-1, een van richting veranderde voorzet viel precies voor de voeten van een BMC speler die beheerst binnenschoot.

Met enkele tactische aanpassingen in de rust en de wissel Guus Berens voor Steven ten Cate ging RKDVC de tweede helft verder vooruit voetballen. Dit sorteerde niet het gewenste effect, want in de 50e minuut werd een voorzet verkeerd ingeschat door de DVC-defensie. Ongedekt werd deze bij de tweede paal binnen gewerkt. Toen in de 60e minuut er ook nog een rode kaart viel voor Abdel (2x geel) was de wedstrijd gespeeld. BMC wist nog één keer het net te vinden en in de laatste minuut volgde nog een eretreffer. Een schot op de paal van BMC kwam via een goede pass van Yannick bij de ingevallen Rick van Woerkom. Zijn voorzet werd binnengeschoten door Ingmar.

Door deze uitslag gaat RKDVC als zesde de winterstop in.