Nieuwe postcode vanaf 15 januari

Foto: Gemeente Heusden

Vanaf 15 januari 2018 krijgen inwoners en ondernemers van Doeveren, Heesbeen, Oudheusden, Herpt en Hedikhuizen en een aantal adressen in De Hoeven in Haarsteeg een nieuwe unieke postcode.

Bekijk hier de nieuwe postcodes die vanaf 15 januari 2018 gelden (Tip: met de sneltoets ctrl-F kun je in het overzicht op je straat zoeken). Hier vind je het overzicht van de nieuwe postcodes ook als excel-bestand en als csv-bestand.

Informatie en advies
Woon je in een van deze dorpen, dan ben je wellicht al gestart met het doorgeven van je nieuwe postcode aan familie, vrienden en organisaties. PostNL blijft de post met de oude postcode nog een half jaar bezorgen tot 15 juli 2018.
Kom je er zelf niet helemaal uit en vind je het prettig als iemand je informatie en advies kan geven over hoe je de nieuwe postcode kunt doorgeven? Dan kun je elke donderdag van 9.30 tot 11.30 uur terecht in de Kubus, Kasteellaan 23 in Oudheusden. Hier staat het wijkteam voor je klaar. Dit team biedt deze ondersteuning aan in samenspraak met de gemeente. Ben je niet in de gelegenheid om naar de Kubus toe te komen, bijvoorbeeld omdat je slecht ter been bent, bel dan op werkdagen tussen 9.00 en 13.00 uur met Bijeen via (073) 78 201 78 zodat er een afspraak gemaakt kan worden bij je thuis.

Vergoeding voor ondernemers
Heb je een onderneming en wordt je postcode gewijzigd per 15 januari 2018, dan kom je in aanmerking voor een vergoeding. Wij kunnen ons namelijk voorstellen dat een wijziging van postcode voor je onderneming ingrijpende gevolgen heeft, bijvoorbeeld voor aanpassing van drukwerk, reclame-uitingen enzovoort. Je kunt tot 15 juli 2018 met je KvK nummer (ingeschreven bij KvK voor 1 november 2017) een vergoeding aanvragen. Er wordt dan per onderneming een vast bedrag van € 100,- uitgekeerd. Als uit een factuur blijkt dat er aantoonbaar hogere kosten zijn gemaakt, dan kan dit bedrag verhoogd worden tot een maximum van € 500,-. Particulieren, die geen onderneming hebben, komen niet in aanmerking voor een vergoeding.

Waarom een nieuwe postcode?
Deze dorpen hadden geen unieke postcode, maar allemaal dezelfde postcodereeks (namelijk 5256). De namen van de dorpen worden vaak niet herkend. PostNL en andere organisaties kennen namelijk alleen de woonplaats ‘HEUSDEN GEM HEUSDEN’. Als wij de namen Doeveren, Heesbeen, Oudheusden, Herpt en Hedikhuizen willen laten bestaan, zijn wij wettelijk verplicht om door PostNL een nieuwe unieke postcode uit te laten geven.
Inwoners en ondernemers met een nieuwe postcode ontvingen hierover een brief van de gemeente.

Bron: Gemeente Heusden

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen