DialectEvenement met Yoïn van Spijk en Legs Boelen

Foto: Legs Boelen

Ons dialect is net als onze tradities en onze gewoontes onderhevig aan  verandering. Wat voor vroegere generaties vanzelfsprekend was, is dat nu niet meer. ‘Vanzelfsprekend’, dat woord slaat op ons dialect en paste pakweg nog maar zestig jaren geleden hele generaties, die in ons heemgebied geboren en getogen zijn.  Zoals alle aspecten, die ons heemgebied haar eigen karakter geven, neemt heemkundekring Onsenoort ook het dialect serieus door het belang ervan regelmatig onder de aandacht te brengen.

Daarom organiseert de heemkundekring ieder jaar in de maand januari een leerzame maar zeker ook een vermakelijke avond rond het thema dialect. Dat dialect niet alleen iets is voor ‘oude mensen’, bewijst Yoïn van Spijk. Hij is de taalkundige, die ons als twintiger ook deze keer weer bij de hand zal nemen op een wonderbaarlijke en interactieve reis door de wereld van het dialect in onze streek. De Nieuwkuijkse zanger Legs Boelen zal een bijdrage leveren, met liedjes uiteraard in dialect. Een gastcolumnist is aanwezig en ook hij / zij zal door de aanwezige sterreporter en Waalwijkse Stadsdichter Joep Trommelen aan de tand worden gevoeld over zijn / haar visie op het belang en het gebruik van dialect.

Kortom, een programma om mee te willen maken. Doe dat dan ook gerust en  kom op dinsdag 23 januari a.s. naar Partycentrum De Remise, Grotestraat 267, Drunen. De aanvang is om 19.30u en de entree bedraagt €4,00 inclusief een kop koffie/thee bij binnenkomst. Aanmelden wordt op prijs gesteld via het secretariaat van de heemkundekring ([email protected] of 0416-320995).

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen