Polsstokhoogspringen: Fleur van der Linden mist door blessure NK-medaille

Alleen haar aanvangshoogte op 3 meter 15 bij het polsstokhoogspringen voor Meisjes Junior B was voor Fleur van der Linden (av Sprint) al voldoende om aan twee van tevoren gestelde voorwaarden te voldoen. Het wedstrijdverloop liep helaas anders dan verwacht voor de 16 jarige Drunense bij het NK Indoor in Apeldoorn

Na 11 maanden blessureleed, werden vorige maand 2 wedstrijden ter voorbereiding op dit NK gesprongen. Dit NK Indoor halen was de eerste goal, de tweede goal een top 5 notering. Met het behalen van haar aanvangshoogte was de 5e plaats behaald.
De derde goal, we zien wel wat het vandaag gaat worden, was teleurstellend en kort. Fleur kreeg opnieuw last van haar blessure en haar coach Robbert-Jan was onverbiddelijk. Geen risico lopen en stoppen, hoe zuur dat ook is. Dit was wel de enige juiste en verstandige beslissing en daar kon Fleur zich ook in vinden.

Langs de kant veel lof over het technisch zeer goed verzorgde springen van Fleur en  iedereen was het erover eens dat ze vandaag een medaille misgelopen is. Op de bijgevoegde foto is duidelijk te zien dat de latpassage op een hoogte van 3 meter 50 zit, maar daar koop je niet veel voor, was de nuchtere reactie van een teleurgestelde Fleur. Even weer een stapje terug doen en werken aan verder herstel. De progressie, ondanks het blessureleed, zorgt ervoor dat de fanatieke en gedisciplineerde atlete er de moed inhoudt.

Reacties

gallery
27787
Polsstokhoogspringen: Fleur van der Linden mist door blessure NK-medaille
Alleen haar aanvangshoogte op 3 meter 15 bij het polsstokhoogspringen voor Meisjes Junior B was
https://heusden.nieuws.nl/nieuws/20180213/polsstokhoogspringen-fleur-linden-mist-blessure-nk-medaille/
2018-02-13T08:22:42+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/159/2018/02/11221822/180211A-NKindoor-Jun-MB-Polsh-315-FleurvanderLinden-0977C-foto-H.vdLinden.jpg
Nieuws, Sport