SC Elshout klopt Blauw Wit ’81

SC Elshout reisde zondag af naar Blauw Wit in De Moer, een dorpje vergelijkbaar met Elshout, een gezellige club waar uit nog nooit van gewonnen werd. Een stralende zon aan de hemel, de vogeltjes fluiten, laat de lente maar komen. Willemien Muskens maakte onderstaande verslag

Vanaf het begin is het een mooie wedstrijd, in de 7e minuut komt Blauw Wit op voorsprong met een prachtig afstandsschot. Kort daarna maakt Bas met een stevige kopbal vanuit een corner de gelijkmaker, 1-1. SC Elshout komt weer op voorsprong door een schot met links door rechtsbenige Sven Brok, 1-2. Veel kansen worden er gecreëerd, het is een prachtige wedstrijd voor de toeschouwers om naar te kijken. Met een 1-2 voorsprong gaat de uitclub de rust in.

Er blijft een lichte overhand voor SC Elshout, toch maakt Blauw Wit in de 57 minuut de gelijkmaker 2-2. De koppies erbij houden nu wordt er geroepen. De wedstrijd ligt weer open, kansen komen nog even over en weer, de ommekeer komt in de 64 minuut, SC Elshout krijgt meer kansen omdat er meer ruimte komt. Thom van Delft scoort de 2-3 na een rush. Blauw Wit probeert met lange ballen op de spits het tij te keren maar SC Elshout straft het genadeloos af. In de 68e minuut scoort Remco v.d. Hoven met een mooie beweging (2-4), in de 70e en 73e minuut Thom de 2-5 en de 2-6! Het blijft een feestje om het zien.

‘Man of the match’ is er niet aan te wijzen deze zondag, de supporters nomineren deze keer het hele team. Nog even vermeldenswaardig….. Ruud de Laat maakt zijn debuut in het 1e in de laatste 10 minuten. Bedankt Ruud, fijn dat je als reserve mee wilde gaan vanmiddag.