EHBO Vereniging Drunen-Elshout start weer opleiding Reanimatie en AED

Foto: Pixabay

De EHBO vereniging in Drunen-Elshout beschikt over 2 Automatische Externe Defibrillatoren (AED). Een AED is een apparaat waarmee geoefende EHBO’ers bij hartstilstand op veilige wijze een “stroomstoot” kunnen toedienen (defibrilleren). De overlevingskansen van het slachtoffer nemen hierdoor sterk toe.

Deze apparaten komt u op steeds meer plaatsen tegen waar veel mensen samenkomen.
Door ons worden de AED’s o.a. ingezet op bij de evenementen waarbij de Eerste Hulpverleners van onze vereniging aanwezig zijn.
Deze vrijwilligers hebben daartoe een opleiding gevolgd zodat men snel en veilig met deze apparatuur kan omgaan.

Opleiding
Deze training is onderdeel van de cursus Eerste Hulpverlener en wordt kosteloos aan onze leden aangeboden in het vervolgprogramma. Daarnaast wordt de AED training bij voldoende belangstelling als aparte cursus aangeboden in combinatie met de reanimatietraining.
Deze combinatie is noodzakelijk omdat bij het gebruik van de AED reanimatievaardigheden noodzakelijk zijn.

Er wordt getraind in groepen van maximaal 8 personen per docent met een maximum van 14 personen per avond (2 docenten) zodat iedereen voldoende kan oefenen. Dinsdag 27 februari 2018 zijn 13 cursisten geslaagd. Fijn om te weten dat er in onze gemeenten steeds meer personen zijn die kunnen reanimeren.

Duur en kosten van de opleiding
De lessen worden gegeven in aula van de Bolster. Beukstraat 13 Drunen. De training duurt 4 uur en wordt gegeven in twee avonden van 20.00 tot 22.00 uur. De kosten van de opleiding bedragen in totaal € 40,00 inclusief instructieboekje en certificaat.
Veel zorgverzekeraars vergoeden cursussen eerste hulpverlening geheel of gedeeltelijk. Vraag dit na bij uw zorgverzekeraar of kijk op de zorgwijzer.

Aanmelden

Aanmelding kan plaatsvinden met behulp van het inschrijfformulier van de hartstichting. Ga naar hartstichting.nl voer je postcode in. Dan krijg je alle opleidingen die in de buurt gegeven worden.  Kijk wanneer de EHBO vereniging Drunen-Elshout De opleiding geeft. Of kijk op onze website. ehbodrunenelshout .nl  Na aanmelding ontvangt u uiterlijk twee weken voor aanvang van de cursus de bevestiging van deelname.

Geslaagd! Hoe houd ik het certificaat geldig?
Het certificaat Reanimatie/AED is 2 jaar geldig. Om in aanmerking te komen voor verlenging van het certificaat moeten de vaardigheden tenminste 1 x  per jaar worden geoefend tijdens een herhalingsles. Door lid te worden van onze vereniging betaalt u alleen de jaarlijkse contributie en krijgt u verder kosteloos een programma van herhalingslessen aangeboden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen