Ontmoeting met componisten

Foto: Muze vd Gouverneur

VerhalenTafel Muzikaal / donderdag 15 maart / Gouverneurshuis

Het bijzondere van de laatste Verhalentafel van dit seizoen is dat u twee beroemde componisten zult ontmoeten. Bach en Mozart komen aan het woord. Olga Franssen en Ron van der Most combineren muziek en taal in de Verhalentafel Muzikaal.

In de zeven jaar dat Olga Franssen in Heusden Vesting luisterlezingen heeft gegeven is er een muzikale band tussen haar en Ron ontstaan, omdat zij dezelfde instelling hebben. Het is dan ook niet zo verwonderlijk dat zij op een gegeven moment tegen elkaar zeiden: “Waarom gaan we niet samen iets doen?” Dat ‘iets’ is geconcretiseerd in de vorm van ‘Ontmoeting met Componisten’. Een portret van een componist gekoppeld aan een mini-luisterlezing over die componist.

Ron van der Most is op zoek gegaan naar die momenten in het leven van de componist die mogelijk een ander licht werpen op de obligate, anekdotische verhalen die over hem de ronde doen. Hij laat de componist zelf aan het woord met mogelijk een andere lezing van de feiten.

Tegenover dit portret staat de visie, de kennis en het muzikale inzicht van Olga Franssen. Zij is virtuoos in het uitleggen waar het bij een bepaalde componist of compositie om gaat. Haar gitaar is haar ‘tweede stem’ waarmee zij laat horen wat de componist heeft bedoeld. Zij is in staat om je op een andere manier naar de muziek te laten luisteren.

Donderdag 15 maart 2018. Aanvang 20.00 uur. Toegang gratis. Locatie: het Gouverneurshuis, Putterstraat 14, Heusden-Vesting Het Gouverneurscafé is al geopend vanaf 19.15 uur.

 

 

Reacties

article
28687
Ontmoeting met componisten
VerhalenTafel Muzikaal / donderdag 15 maart / Gouverneurshuis Het bijzondere van de laatste Verhalentafel van
https://heusden.nieuws.nl/nieuws/20180312/ontmoeting-met-componisten/
2018-03-12T17:07:58+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/159/2018/03/11215727/P1020420.jpg
Nieuws