Wandel- en Fietstocht ten bate van Vastenactie 2018

Foto: Dick Buskermolen

De inzet voor het Vastenactie project 2018 is gericht op  de Mbala-regio in het Afrikaanse Zambia. Zoals heel vaak het geval is in Afrikaanse landen, heeft ook hier de ziekte aids en het HIV-virus de lokale maatschappij totaal ontregeld. Een hele generatie is grotendeels weggevaagd met heel veel weeskinderen als gevolg.

Specifiek richt Vastenactie 2018 zich op een programma voor in totaal 300 mensen. Deze hebben met elkaar gemeen dat ze HIV-positief zijn, weduwe dan wel weduwnaar of alleenstaande pleegouder, een laag inkomen hebben en van wie 6 tot 8 anderen afhankelijk zijn. Deze mensen gaan nu in groepen van 100 gedurende drie jaren getraind worden in ondernemerschap en in manieren om in het eigen levensonderhoud te voorzien.

Voor dit goede doel kan ook weer gewandeld en gefietst worden. Alle informatie daarover staat hieronder vermeld. Doet u ook mee?

Zaterdag 17 maart 2018

Nieuwkuijk Vertrek vanaf het Patronaat, Nieuwkuijksestraat 106 vanaf 7.30 uur

Keuze uit de volgende afstanden:
Wandelaars: 25 km en 40 km
Fietsers:        40 km

Starten is ook mogelijk in de plaatsen:

  • Vlijmen, parochiezaal de Lantaarn
  • Haarsteeg: parochiezaal bij de kerk
  • Elshout, ‘t Rad (alleen voor 40 km)

De wandelroute is geheel herzien en vernieuwd door wandelaars. Maak kennis met de schitterende omgeving en mooie nieuwe route door de dorpen, het polderlandschap en de natuur van onder andere de Haarsteegse Wiel en de Loonse en Drunense Duinen!!!

Inschrijfgeld €5,– t.g.v. Dekenale Vastenactie: project in Mbala, Noord-Zambia

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen