Ontwikkeling van De Grassen

Foto: Gemeente Heusden

De gemeente wil De Grassen verder gaan ontwikkelen ten zuiden van de Vijfhoevenlaan. In dit gebied ligt nog ongeveer 9 hectare waar 200 woningen gebouwd kunnen worden. Het college heeft hiervoor een bestuursopdracht vastgesteld en voor de uitvoering  € 360.000,- beschikbaar gesteld.

Voordat er daadwerkelijk gebouwd kan worden in dit gebied, moet er een nieuw bestemmingsplan komen. Het voorontwerp hiervan kan pas in procedure zodra er zekerheid is dat de oostelijke randweg in Vlijmen gerealiseerd kan worden. De provincie besluit over de nieuwe randweg naar verwachting op 3 juli 2018; het plan is dat De Grassen en een deel van Vlijmen via de Vijfhoevenlaan ontsloten wordt op deze nieuwe randweg. De Vijfhoevenlaan gaan we dan hiervoor opnieuw inrichten.

De hallen van Innoseeds worden gesloopt om plaats te maken voor nieuwe woningen. Het is nog niet bekend wanneer de sloopwerkzaamheden plaatsvinden. Ook ontstaat er hierdoor ruimte voor wellicht een spiksplinternieuw schoolgebouw voor de Vlijmense basisschool De Bussel, maar dat is nog ver vooruitkijken (op zijn vroegst in 2020).

De charme van een dorp is dat het geleidelijk groeit. Het krijgt steeds meer een eigen karakter dat gevormd wordt door de mensen die er (komen te) wonen. Zo ook in De Grassen! De Grassen gaat uiteindelijk ruimte bieden aan maximaal 825 woningen die de komende jaren steeds in kleine fasen worden ontwikkeld. Er wordt momenteel volop gebouwd in De Grassen. In 2020 is de eerste fase, met 160 woningen in De Siergrassen,  geheel woonrijp.

Elk nieuw gebied ontwikkelen we samen met de mensen die er ook graag zouden willen wonen. We bieden daarbij veel vrijheid zodat ieder zijn eigen droom kan realiseren. Hierdoor voel je je snel thuis in deze charmante nieuwe wijk!

Meer informatie

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen