Team Houtbaar Langstraat uit Heusden verovert zesde plaats HIER Klimaatstraatfeest

Foto: Klimaatstraatfeest

De deelnemers van team Houtbaar Langstraat uit Heusden zijn op de zesde plaats van de tiende en laatste editie van het HIER Klimaatstraatfeest geëindigd. Er deden afgelopen winter in totaal 383 teams mee aan de jubilieumeditie van de grootste energiebesparingswedstrijd van Nederland. Het team wint €700.

De spelers uit het team voerden met elkaar maar liefst 89 energiebesparende acties uit tijdens het Klimaatstraatfeest zoals een naden-en-kierenspeurtocht, een ontdooi-je-vriezer-estafette en het eten van “aardgasloze” maaltijden. Ook organiseerden zij een volledig “aardgasvrije” dag.  

Uitreiking
Op woensdag 18 april in het gemeentehuis in Vlijmen overhandigt wethouder Mart van der Poel de cheque van €700 en een heerlijke taart!

Grootste energiebesparingswedstrijd gaat in 2018 naar gasloos
Het HIER Klimaatstraatfeest is al tien jaar lang de grootste en gezelligste energiebesparingswedstrijd van Nederland. Ieder stookseizoen, van oktober tot en met maart, komen honderden buren, vriendengroepen en collega’s samen in actie om energie te besparen. De tien teams die de meeste energie hebben bespaard winnen geldbedragen van €500 tot €5.000, die zij mogen besteden aan energiebesparende maatregelen of een klimaatvriendelijk (straat)feest.

HIER schat in dat het Klimaatstraatfeest in tien jaar tijd heeft gezorgd voor een kleine 3.000 ton CO₂ reductie. Dat komt neer op 19 miljoen kilometer rijden met een dieselauto. Sanne Dietz van het HIER Klimaatstraatfeest: “We hebben de allerlaatste editie van het Klimaatstraatfeest afgerond. Voor ons het einde van een tijdperk! Door de praktische en positieve benadering kreeg het Klimaatstraatfeest ieder jaar juist mensen in beweging die in eerste instantie niet zoveel met duurzaamheid hebben. In een decennium hebben we op die manier bijna 20.000 Nederlanders gemotiveerd om aan de slag te gaan met energiebesparing. Nu we in Nederland gaan stoppen met aardgas, is het tijd voor een nieuwe aanpak waarmee we bewoners gaan voorbereiden op wonen zonder aardgas. Achter de schermen werken we hard aan dit nieuwe spel dat op 10 oktober 2018 van start gaat.”

Het HIER Klimaatstraatfeest is een initiatief van Stichting HIER klimaatbureau en Buurkracht. Daarnaast werkt het Klimaatstraatfeest samen met verschillende Nederlandse gemeenten. Kijk voor meer informatie op www.klimaatstraatfeest.nl.

Over het HIER klimaatbureau
Stichting HIER klimaatbureau is de enige maatschappelijke organisatie in Nederland die zich volledig toespitst op het onderwerp klimaatverandering. HIER ziet de oplossing van het klimaatprobleem overal; bij mensen thuis, in de wijk en bij bedrijven en is de drijvende kracht achter onder andere het HIER Klimaatstraatfeest, HIER verwarmt, HIER opgewekt en de CO₂-Prestatieladder. Kijk voor meer informatie op www.hier.nu.

Buurkracht is ‘samen energie besparen’
Buurkracht helpt buurten grip te krijgen op hun energieverbruik en ondersteunt bij besparingsmaatregelen. De buurt krijgt een buurtbegeleider, bewoners krijgen inzicht in hun energieverbruik en Buurkracht helpt bij het enthousiasmeren van buurtgenoten. Al ruim 270 buurten sloten zich aan bij Buurkracht en samen besparen zij jaarlijks ruim 3,5 miljoen kilo CO₂ en bijna 1,5 miljoen euro per jaar op hun energierekening. Buurkracht is een kosteloos en niet-commercieel initiatief van Enexis Groep. Kijk voor meer informatie op www.buurkracht.nl.

 

Reacties

article
29644
Team Houtbaar Langstraat uit Heusden verovert zesde plaats HIER Klimaatstraatfeest
De deelnemers van team Houtbaar Langstraat uit Heusden zijn op de zesde plaats van de
https://heusden.nieuws.nl/nieuws/20180415/team-houtbaar-langstraat-heusden-verovert-zesde-plaats-hier-klimaatstraatfeest/
2018-04-15T09:50:39+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/159/2018/04/15083904/klimaatstraatfeest-bericht.jpg
Nieuws