Voorjaarsfestival is tevens de start van de Zonnebloemwedstrijd

Foto: Natuur Milieu Heusden

Op zondag 22 april 2018 organiseert de Natuur- en Milieuvereniging Heusden het eerste Voorjaarsfestival voor Vrolijke Vlinders en Blije Bijen.

Het festival staat bol van allerlei activiteiten die in het teken staan van het voorjaar, de natuur, het milieu, bloemen, kruiden, diertjes, modder, water, veel actie, handen uit de mouwen en vooral veel gezelligheid en vindt plaats bij het onderkomen van de Heemkundekring, op het terrein van Marienkroon, Abdijlaan 8 in Nieuwkuijk.

U bent van harte welkom! Aanvang 14.00 uur. Toegang gratis. Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. Kinderen onder begeleiding van  (groot)ouders. Wie (i.v.m. afvalreductie) een eigen (thee)glas meebrengt, krijgt de biologische kruidenthee en kruidenlimonade helemaal gratis.

Zin in het voorjaar!?
We fleuren het festivalterrein op met kruiden en met planten met veel fleurige en geurige bloemen. Deze zijn ook te koop. Er zijn stekjes om te verspenen. Neem ze in meegebrachte wc-rolletjes gratis mee naar huis en fleur er je vensterbank of tuin mee op. Insecten zijn dol op de nectar uit de bloemetjes en jij geniet een zomer lang van hun gezoem en vrolijkheid. Er is informatie van de Vlinderstichting, over ecologisch tuinieren van Velt en over bijen, ook imkers zijn aanwezig.

Ter plekke kunnen uit fruit en groente smaakvolle en gezonde Smoothies & Sapjes voor je bereidt worden. Er zijn gezonde versnaperingen, van zaden en fruit. Er wordt geschminkt en er zijn de workshops: ‘Blije Bijen Ballen maken’ en ‘Kunst uit afval’. Verder een viertal rondleidingen, t.w. ‘GROTE insecten bij de oude bomen’; ‘Verrassende verhaaltjes’; ’In de natuur op zoek naar voedsel en medicijnen’ en natuurlijk…. ‘Op bezoek bij de koningin’.

Zonnebloemwedstrijd
Zonder insecten geen groente, fruit, zaden en geen voedsel meer. Daarom krijgen deze nuttige beestjes op het festival de hoofdrol! De zonnebloem is een van de lievelingsbloemen van de bijen. Alle bezoekers krijgen daarom zonnebloemzaadjes mee. Dit als start van een wedstrijd waar alle inwoners van Heusden aan mee kunnen doen. En de prijs? In Heusden een zomerlang genieten van tuinen vol zoemende en fladderende diertjes, maar als kroon op al je werk van bloemen en zonnebloemen vertroetelen: kans op een ballonvaart met BallonAIRpoort: de ballon met de koeien erop.

Dank aan alle sponsoren. Na het festival kunt u hen op de site vinden. Wil je verzekerd zijn van een plaatsje bij het Blije Bijen Ballen maken, meld je dan zeker aan via [email protected].

Reacties

article
29662
Voorjaarsfestival is tevens de start van de Zonnebloemwedstrijd
Op zondag 22 april 2018 organiseert de Natuur- en Milieuvereniging Heusden het eerste Voorjaarsfestival voor
https://heusden.nieuws.nl/nieuws/20180416/29662/
2018-04-16T08:29:03+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/159/2018/04/08212644/BlijeBijenBallen_poster_PP_v02.jpg
Nieuws