Derby Haarsteeg tegen RKDVC eindigt in gelijkspel

De derby tussen Haarsteeg en RKDVC eindigde in een 2-2 gelijkspel, Vlijmense Boys deed goede zaken en Nieuwkuijk was kansloos tegen ODC uit Boxtel.

In de 3e klasse C pakte RKDVC in de laatste minuut toch nog een punt uit  tegen Haarsteeg. De thuisclub de belanrijk drie punten alsnog uit handen geven na de late gelijkmaker van Berens. De Drunenaren waren na rust op 0-1 gekomen door Bostanci, maar Pennings en Habraken (penalty) brachten Haarsteeg weer op voorsprong. Leroy Pennings de maker van het eerste doelpunt stond het laatste half uur op doel bij Haarsteeg. De eerste keeper Robin van den Drift was in de rust vervangen door Marijn Eikhorst. De ingevallen keeper kreeg direct rood nadat hij een overtreding had gemaakt op een doorgebroken speler van RKDVC. Door deze 2-2 blijft Haarsteeg in zwaar weer en het zal moeten blijven knokken om ook volgend jaar in de 3e klasse te spelen. Voor RKDVC staat er dit seizoen niet veel meer op het spel.

Voor Nieuwkuijk staan er ook nog belangrijke weken op het programma om niet de te degraderen. De ploeg van Patrick Berkelmans verloor in Boxtel met 7-2 van ODC. Nieuwkuijk kan al snel revanche nemen op de nederlaag want donderdag wacht alweer een nieuwe competitiewedstrijd. Om 18. 45 uur wordt er in Nieuwkuijk afgetrapt tegen de nummer twee Avanti ’31 uit Schijndel.

Voor Vlijmense Boys zijn de zorgen minder en mede door de 5-0 overwinning op Taxandria zijn de degradatiezorgen nagenoeg voorbij. De ploeg van Hans Richters kwam pas na rust op stoom na een ruststand van 0-0. Doelpuntenmakers na rust waren Lutgens (2x) Bakkali, Maas en Buitenkamp.

De Koploper in deze klasse Real Lunet won met 0-2 bij BMC.