RKDVC speelt gelijk tegen Sint Michielsgestel

Foto: RKDVC Martien Elshout

Vandaag stond de wedstrijd tussen twee ploegen in de middenmoot van het klassement op het programma. Deze wedstrijd werd onder zeer zomerse omstandigheden op het sportpark van RKDVC gespeeld.

De hitte had beslist gevolg voor het tempo waarin de eerste helft werd afgewerkt. Beide ploegen wilde de strijd om het middenveld winnen. Hierdoor konden met name in de eerste helft weinig doelkansen worden genoteerd. Voor RKDVC ontstonden twee mogelijkheden. Beide vanuit een door Damian van Bijnen genomen vrije trap. In beide gevallen, 19de en 45ste minuut, kwam de bal in de verste hoek van het doel. In beide gevallen kon de doelman van de gasten reddend optreden. Ook de gasten kregen twee doelkansen voor rust. In de 32ste minuut zag Daan Voets dat DVC doelman Daan Dekkers te ver voor zijn doel stond. Zijn afstandsschot ging juist over. Vier minuten later waren de gasten nog het dichtst bij een treffer. Uit het niets wist Ricardo Betten te schieten. Dit schot zou via de paal uit het doel gaan.

In de tweede helft verhoogde RKDVC het tempo waardoor een duidelijk speloverwicht werd opgebouwd. Dit overwicht zou leiden tot diverse mogelijkheden voor de Drunenaren. Maar telkens zou pech of onnauwkeurig afwerken een doelpunt in de weg staan. In de 50ste minuut wist Osman Bostanci na goed doorzetten een pass op Lars Kievits af te leveren. Het schot van Lars passeerde de paal aan de verkeerde kant waardoor de bal achter zou gaan. Twee minuten later was Bas Verhoeven dicht bij een treffer. Uit een hoekschop kwam hij verrassend met een omhaal die juist naast zou gaan. Weer een minuut later was het Guus Berens die de bal afleverde bij Osman. De inzet van Osman werd door de goede doelman van de gasten, Dennis Kapteijns, op de lijn gekeerd. In de 64ste minuut was het opnieuw Osman die voor doelgevaar zorgde, maar opnieuw stuitte hij op de keeper. In de volgende minuut was het Lars, die fraai bediend werd door Giel Brandts, die zijn schot in het zijnet zag belanden. Al met al speelde RKDVC een sterke tweede helft maar kon niet tot scoren komen. Het gevolg was een gelijkspel. Nog bijzonder aan dit gelijke spel was de invalbeurt van Rik Lijbers die daardoor zijn debuut in het eerste elftal mocht maken. Ook wist de scheidsrechter een bijzondere hoofdrol voor zich op te eisen. In deze zeer sportieve pot voetbal, wist hij twee minuten voor het eindsignaal nog twee rode kaarten uit te delen. Zowel Koen Hoek van St. Michielsgestel, als Damian van Bijnen, mochten vervroegd de kleedkamer opzoeken. De reden van deze kaarten was zeer onduidelijk.

Opstelling:
Daan Dekkers, Yori van Delft, Tim Poel, Bas Verhoeven, Steven ten Cate (Guus Berens 45ste), Joep Fitters (Randy van den Heuvel 83ste), Giel Brandts, Damian van Bijnen, Lars Kievits (Rik Lijbers 79ste), Christiaan van de Velden, Osman Bostanci

Toeschouwers:                200

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen