“Die Heygrave” is meer dan een zwembad/sporthal

Foto: Contour de Twern

Mogelijk wel of niet bij u bekend bestaat er in de kantine van zwembad / sporthal van Die Heygrave de mogelijkheid om elkaar te ontmoeten en samen leuke dingen te ondernemen.

Net als in De Stulp te Drunen, de Haarstek in Haarsteeg en de Huiskamer in Oudheusden biedt “Met Elkaar” de doelgroep deze mogelijkheden. Het is op deze locaties mogelijk om met elkaar een draai te geven aan uw dagbesteding. Het uitgangspunt is om “samen” deze mogelijkheden vorm te geven. Hierbij moet u denken aan gezellige contacten, samen invulling geven door bijvoorbeeld het spelen van de zgn. “hollandse” spellen, waaronder kaarten, rikken, jokeren, rummi cub enzovoort maar ook dingen die niet zo maar voor de hand liggen hierbij valt te denken aan een uitstapje of samen er op uit, dit geheel afhankelijk van de keuzes en of behoeften van de deelnemers. Eigenlijk is alles mogelijk en overal valt een mouw aan te passen. Naast de genoemde mogelijkheden kunt u ook gebruik maken van de maaltijd, hiervoor wordt wel een bijdrage gevraagd, die overigens afhankelijk is van uw eigen bestedingspatroon bijvoorbeeld een warme maaltijd kost vijf Euro, heeft u een zgn. “Heusden Pas dan zijn de kosten 2,50 Euro. Deelname aan de overige activiteiten is op voorhand gratis, m.u.v. uitstapjes hier zal afhankelijk van de vorm een bijdrage voor worden gevraagd.

De opties als voren vermeld zijn opgezet om mensen die de aansluiting met de “gewone” maatschappij missen een vorm van dagbesteding aan te bieden die zo aansluit bij het reguliere leven. Om dit mogelijk te maken zijn er personen nodig die hierin bij kunnen dragen. Thans is er behoefte aan iemand die binnen de dagbesteding handen en voeten kan geven aan het zogenaamde knutselen. Hierna een korte omschrijving voor deze zo nodige hulp.

Het gaat hierbij om een persoon die bekent is met knutselen in de ruimste zin van het woord. Leeftijd is niet van belang. U behoeft geen ervaring te hebben maar enige kennis van de doelgroep 45-90 jaar is gewenst. Voor een voormalig/huidig bezigheids- therapeut(e) zou dit een mooie uitdaging kunnen zijn.

Uw reactie kunt u richten aan het Vrijwilligershuis: [email protected]                                                                                                                                          of u kunt u richten tot Sander Pietersen, [email protected]  06-57 31 54 11.

We hopen dat dit artikel u nieuwsgierigheid heeft gewekt en we zien u als deelnemer en/of vrijwilliger graag op onze lokaties.

J.M.J.M. (Michel) Omtzigt
Vrijwilliger diverse stichtingen
Kapitein der Genie BD

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen