FC Drunen geeft voorsprong weg

Zondag stond de wedstrijd tegen Broekhoven op het programma. Na de 8-0 van vorige week zijn we met een goed gevoel naar Tilburg afgereisd en waren we er van overtuigd de drie punten mee naar Drunen te nemen. Op deze warme zondag moeste we de drie punten ook mee terug nemen om de aansluiting te vinden met de middenmoot.

We begonnen matig aan de warming up en die lijn hebben we in het begin van de wedstrijd doorgetrokken. Broekhoven kreeg in de eerste minuten een grote kans die via de paal naast het doel belandde. Ons FC was gelijk gewaarschuwd. Door een misplaatste inspeelbal kreeg Broekhoven weer een grote kans die ze nu wel benutte.

Na de 1-0 achterstand kwam ons FC beter in de wedstrijd wat in een snelle gelijkmaker resulteerde. Uit een goed genomen corner was het Eren Mert die de bal prima in het doel volleyde. Na de snelle gelijkmaker zette we deze lijn door. De thuisploeg kreeg geen kansen meer en FC Drunen kreeg kans na kans. De verdiende 1-2 werd ook prima ingeschoten door Carsten Pijnenburg, een beheerste volley die uit een moeilijke positie in de verre hoek belandde.

FC Drunen kon de druk hoog houden en dat zorgde voor de volgende treffer. Na een goede actie van Tarik Seving kon Broos Spijkers een nieuwe actie inluiden. Nadat Broos een tegenstander voorbij dribbelde drukte Broos prachtig af vanaf een meter of 25. De bal verdween in de bovenhoek. 1-3! Deze stand hielden we vast tot de rust.

De tweede helft begonnen we zoals we in de eerste helft geƫindigd zijn, sterk. Broekhoven kon de bal niet rond spelen en de duels achterin werden gewonnen. Er werd en lange bal gespeeld op Carsten Pijnenburg, helaas kon hij niet bij de bal en kon de keeper de bal oppakken. Echter kwam de keeper in deze actie met een gestekt been vooruit in. De scheidsrechter kende een penalty toe voor ons FC Drunen. Edwin van Oosten ging achter de bal staan. Hij loste een zodanig hard schot dat het niet uitmaakte dat de keeper de bal nog toucheerde, 1-4. De wedstrijd leek voorbij en de drie punten konden bij worden geschreven.

Echter konden we de voorsprong niet behouden. De ploeg had de eerste zestig minuten zo veel gegeven dat de elf in het veld vermoeid raakten. Broekhoven ging meer druk vooruit zetten om ervoor te zorgen dat ze nog iets aan de wedstrijd konden overhouden. Al snel zorgde dit ervoor dat Broekhoven op 2-4 kwam. Na de treffer van Broekhoven sloop erg angst in onze ploeg. We kwamen niet meer aan aanvallen toe en konden enkel nog maar verdedigen. We gingen achteruit hangen en achteraf was dit de verkeerde keuze.

De aansluitingstreffer hing in de lucht. De spits werd weggestuurd en ging 1 op 1 met onze keeper. Echter vertrok de spits uit buitenspelpositie. Onze grens vlagde maar het werd niet overgenomen door de scheidsrechter. De 3-4 was een feit.

Er waren nog maar een aantal minuten te spelen en FC Drunen leek de stand vast te kunnen houden. Helaas kreeg Broekhoven nog een kans nadat de buitenspeler werd weggestuurd. Hij kon recht door op onze keeper, die er overigens een aantal ballen nog goed uit gehouden heeft, en legde de bal in de verre hoek.

Om samen te vatten had ons FC had meer verdiend in deze wedstrijd, maar als je een 1-4 voorsprong zo makkelijk uit handen geeft wordt het heel lastig. We willen alle meegereisde supporters bedanken en hopen jullie volgende week terug te zien wanneer we om 14.00 uur thuis optreden tegen Gloria UC, waar we weer hard zullen werken om de punten in Drunen te houden.