Uitgebrande auto gebruikt bij schietincident in Delft

Foto: FPMB Anja van Beek

De witte Peugeot 308 station die is gebruikt door de daders van het schietincident in de Amalia van Solmslaan in Delft, is later uitgebrand terug gevonden in Hedikhuizen. Bij de schietpartij op vrijdag 6 april werd er op een man geschoten, maar hij werd niet geraakt.

Die vrijdagochtend even na 10 uur parkeert het slachtoffer zijn auto op de Amalia van Solmslaan. Hij stapt uit en wil naar het koffiehuis aan de Schoemakerstraat lopen. Plotseling komt er een witte stationwagen aanrijden. De bijrijder stapt uit, richt een vuurwapen op het slachtoffer en schiet.

Het slachtoffer probeert weg te duiken en struikelt daarbij, waardoor hij gewond raakt aan zijn handen. Hij staat meteen op en rent richting de kruising met de Schoemakerstraat. De schutter komt nog even achter hem aan, maar gaat dan terug naar de auto, die wegrijdt richting de Nassaulaan.

Dezelfde vrijdagavond om 21.45 uur wordt aan de Bokhovenseweg in Hedikhuizen een uitgebrande auto aangetroffen. Het is de Peugeot 308 station die door de daders is gebruikt. De auto heeft het kenteken 2-XKX-66. Hij blijkt te zijn gestolen in het Gelderse plaatsje Heelweg op 20 februari.

Getuigenoproep
De politie is op zoek naar informatie over het in brand steken in Heusden is welkom bij de politie.

Heeft u informatie?
Bel de opsporingstiplijn van de politie: 0800-6070
Bel Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000
Tip de politie via WhatsApp: 06-17214856
Of vul het digitale tipformulier in op politie.nl of Meld Misdaad Anoniem

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen