Michael van Gerwen en Ted Berenschot ontvangen ook Koninklijke Onderscheiding

Burgemeester Roel Augusteijn heeft vorige week tijdens de jaarlijkse Lintjesregen dertien inwoners van de gemeente Heusden mogen verrassen met een Koninklijke Onderscheiding.

Zij zijn allen benoemd in de Orde van Oranje Nassau, omdat zij zich zonder eigen belang of financieel gewin hebben ingezet voor de lokale samenleving. Michael van Gerwen en Ted Berenschot waren toen niet aanwezig en hebben dinsdag alsnog hun Koninklijke Onderscheiding gekregen.

De heer M.T.J.T (Michael) van Gerwen, 29 jaar, uit Vlijmen (Ridder in de Orde van Oranje-Nassau)
In tegenstelling tot Groot-Brittannië was tot eind vorige eeuw de Dartssport in Nederland een gezelligheidsspel dat alleen thuis, in feestzalen en cafés werd gespeeld. Door de fenomenale prestaties van Michael van Gerwen in de internationale dartswereld is het dartsspel ook in Nederland op de kaart gezet! Het is een sport waarvan spelers hun krachten onderling kunnen meten door lokale, regionale en landelijke toernooien. Michael heeft met zijn buitengewone talent opvallende prestaties geleverd!

De heer Th.B.C.M. (Ted) Berenschot, 67 jaar, uit Drunen (Lid in de Orde van Oranje-Nassau)
Ted Berenschot is in de gemeente Heusden vooral bekend vanwege zijn jarenlange betrokkenheid bij RKDVC, maar voor deze periode was hij vooral politicus: raadslid in de voormalige gemeente Drunen en voorzitter van de lokale afdeling van de PvdA. (1986-1994 Raadslid voormalige gemeente Drunen; 1996-1999 Voorzitter PvdA afdeling Drunen; 2002-2016 secretaris/voorzitter RKDVC Drunen; 2008-heden bestuurslid Stichting Clubhuis RKDVC).

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen