Veel animo voor Drunens wandelfestival

Foto: Wandelfestijn Drunen

Al ruim 750 aanmeldingen telt het Drunens wandelfestival sinds de inschrijving is geopend. Met nog anderhalve maand te gaan tot aan de start van het evenement lijkt de opvolger van de Durea wandeltocht net zo geliefd als voorgaande jaren.

De organisatie van de eerste editie van het Drunens wandelfestival verwacht uiteindelijk meer wandelaars dan voorheen te trekken, omdat er in de nieuwe opzet een extra wandelafstand is toegevoegd. “Deze roze wandeltocht voor Pink Ribbon is al jaren een gezellig en herkenbaar evenement in Drunen en omstreken. We hebben goed geluisterd naar de wensen van lopers en hebben daarom een kortere afstand van 8 kilometer toegevoegd”, vertelt Resi Denis van de stichting Wandelen tegen Kanker.

Drie wandelafstanden
De opzet van de wandeltocht, die 23 juni gehouden wordt, is volgens haar met verschillende lussen ideaal voor lopers die van afwisseling houden of nog twijfelen tussen de afstand van 8 km, 16 km of 25 km.

“Iedereen begint en eindigt op het festivalterrein bij HV Avanti en FC Drunen. Voor wie twijfelt tussen 8 of 16 km hebben we een oplossing bedacht. Wanneer de 8 km erop zit en je hebt nog genoeg energie om verder te lopen, dan haal je op het festivalterrein gewoon een nieuwe route op en verleng je je tocht met 8 kilometer over nieuwe paden.”

De 16 km bestaat uit 2 verschillende lussen en de 25 km bestaat uit 3 verschillende lussen. “Het zijn unieke wandellussen. Niemand loopt twee- of driemaal dezelfde route. Voor iedere wandelafstand hebben we een mooie afwisselende route uitgezet”, legt Resi Denis uit.

Niet wandelen? Wel goede doel steunen?
Draagt u dit goede doel ook een warm hart toe, maar kunt u of wilt u (liever) niet meedoen met de tocht? Dan kunt u zich ook aanmelden als vrijwilliger. De organisatie kan nog helpende handjes gebruiken voor onder andere:

Vrijdag 22 juni 2018: opbouw festivalterrein, uitzetten wandeltocht, nalopen wandeltocht.

Zaterdag 23 juni 2018: inschrijfbureau, bezetting posten op de wandelroutes, verkoop merchandise, uitgifte verkochte T-shirts, geld tellen Pink Piggies, muntenverkoop, maken van lunchpakketten voor de vrijwilligers, schoonhouden festival- en parkeerterrein, beheer fietsenstalling.

Heeft u interesse of weet u iemand die dit leuk vindt om te doen? Laat het ons dan zo snel mogelijk weten, want zoals u weet maken vele handen licht werk. U kunt een mail sturen naar: [email protected] met daarin uw contactgegevens, uw beschikbare tijd en uw voorkeur voor een vrijwilligersfunctie. “Wij hopen dat u er net zo veel zin in heeft als wij”, aldus Resi Denis.

Reacties

article
30300
Veel animo voor Drunens wandelfestival
Al ruim 750 aanmeldingen telt het Drunens wandelfestival sinds de inschrijving is geopend. Met nog
https://heusden.nieuws.nl/nieuws/20180515/animo-drunens-wandelfestival/
2018-05-15T11:36:11+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/159/2017/12/18153000/IMG_5583.jpeg
Nieuws