FC Drunen klopt Irene

Afgelopen zondag op een regenachtige dag stond Irene uit Gemonde op het programma. Om 12:15 verzamelde de jongens van FC om aan de bespreking te beginnen van onze hoofdtrainer Ali.

Van te voren was goed afgesproken wat de taken waren van de jongens en gingen we kijken hoe de jongens van Irene konden pakken. Afgelopen donderdag tegen DVVC hebben helaas verloren waardoor de druk hoog was om de 3 punten te pakken. Ali heeft duidelijk aangegeven dat het vandaag moest, erop of eronder. Met wat startproblemen vanwege een scheidsrechterswissel startte de wedstrijd pas om 14:40. FC Drunen begon niet al te sterk aan de wedstrijd, duels werden te slap in gegaan, passes die niet aankwamen, frustraties langs de lijn was dus logisch. Irene was duidelijk de eerste 15 minuten sterker en waarbij ze hier en daar wat kleine kansjes kregen. Na ongeveer 20 minuten kregen we het voetbal weer onder controle en ging het balletje goed rond, dat bleek wel in de 28ste minuut waar Eren een diepe bal kreeg en een mooie schaar uit gooide en de laatste man te kijk zette, vervolgens was de keeper aan de beurt, die werd zonder pardon gepasseerd, laag in de verre hoek, 1-0!! FC Drunen werd sterker en sterker dat zag je 8 minuten later wel waar Kevin het weer eens op zijn heupen kreeg en een rush probeerde te zetten. Na 10 meter over de middellijn zag Kevin dat de keeper wel heel ver uit zijn goal stond. Ja, u raadt het al, een geweldig afstandsschot van ruim 40 meter mooi en strak in het hoekje, 2-0!! Ook na de 2-0 bleven de jongens van FC voetballen want niet veel later in de 43e minuut werd er goed ingegooid door Broos op Leroy die met een mooi hakje Carsten geweldig wegstuurt, Carsten bedenkt zich geen moment en legt de bal precies klaar op het hoofd van Eren, 3-0!! Met deze geweldige tussenstand gingen we ook rusten. In de 2de helft was er eenzelfde spelbeeld als in het eind van de eerste helft. Drunen dat de bal goed in bezit kon houden. Hier en daar werden kleine kansjes gecreëerd door Irene.

FC scoorde in de tweede helft nog 2 keer, maar daar stak de grensrechter een vlaggenstokje voor. Dit presteerde de beste man in de eerste helft ook al één keer. Bij twee doelpunten was dit toch best dubieus te noemen. Vandaag kostte ons dat gelukkig geen punten. (Afgelopen donderdag op Hemelvaartsdag tegen DVVC helaas wel.)   Een grote kans voor Irene in de 80ste minuut. Een regelrechte scrimmage vlak voor het doel van FC ging er gelukkig niet in. De keeper Stefan en Kevin werkte de bal voor de lijn weg. In de 86ste minuut kregen de jongens van FC een penalty tegen. Stefan zat er nog aan maar kon de bal niet voldoende van richting veranderen. Deze treffer kwam te laat voor Irene en iets na half 5 floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd. De 3 punten waren heel belangrijk voor FC en hopelijk zien we jullie volgende week tegen OVV’67. Deze wedstrijd wordt gespeeld in Oosteind en zal starten om 14:30