De NMVH gaat ons PMD-afval volgen in de grootste sorteerinstallatie van Nederland

Foto: Wilhelmien Marti

Mensen weten dat in de gemeente Heusden plastic samen met metaal en drankkartons ingezameld wordt. En dat sorteerproces gaan zij ook te zien krijgen bij SUEZ: Het sorteren van hun PMD- afval. Ga mee naar de scheidingsfabriek voor PMD-afval van Suez in Rotterdam.

De Natuur- en Milieuvereniging gemeente Heusden organiseert op 28 mei a.s. om 13.30 uur een excursie naar deze scheidingsfabriek in Rotterdam, de grootste in Nederland. Dan kunt u zelf zien hoe het afval uit uw PMD-container verder verwerkt wordt. Wilt u mee? Meld u dan zo snel mogelijk aan: [email protected].

Dagelijks scheiden miljoenen Nederlanders hun afval. In Heusden haalt de Afvalstoffendienst PMD-afval gescheiden op. PMD staat voor Plastic-Metaal-Drankverpakkingen; dus de verpakkingen van plastic, metaal (blikjes) en karton met een aluminiumlaagje aan de binnenkant: drankkartons.  De vuilniswagen brengt dit afval naar het regionaal overslagstation in ’s-Hertogenbosch. Dan gaat het, samen met gelijksoortig afval uit andere gemeente in onze regio naar de scheidingsfabriek in Rotterdam. Daar komt het PMD-afval van nog veel meer dorpen en steden bij elkaar.

Ben je benieuwd wat daar gebeurt? De rondleiding is geschikt voor ouders en kinderen (vanaf 10 jaar). Doe stevige schoenen aan en hou er rekening mee dat de installatie niet rolstoel toegankelijk is. Hier kunnen slechts 15 personen deelnemen. Plaatsing gaat op volgorde van aanmelding. Vervoer is voor eigen rekening. Carpoolen is uiteraard mogelijk. VOL=VOL. Dus geef u snel op.

Om alvast een indruk te krijgen: een filmpje over de PMD-scheidingsfabriek is te vinden op https://www.youtube.com/watch?v=WB0nMz8pgdY

De natuur- en Milieuvereniging gemeente Heusden organiseert in het kader van ons leefmilieu excursies, lezingen en workshops. Kijk op www.natuurenmilieuheusden.nl voor komende activiteiten.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen