Bewoners van een huizenblok in Vlijmen ontsnappen aan dood (Update)

Foto: FPMB Bernt van Dongen

Een schildersbedrijf heeft een grote fout gemaakt bij drie huizen aan de Meester van Houtstraat in Vlijmen waardoor er grote problemen hadden kunnen ontstaan meldt het Brabants Dagblad

De rookgasafvoeren van hun cv-ketels waren door het schildersbedrijf afgeplakt, waardoor koolmonoxide bleef hangen in de ketels.  Een monteur van installatiebedrijf Van Delft ontdekte de fout nadat een bewoonster van een van de drie huizen bij woningbouwvereniging Woonveste  had geklaagd dat ze geen warm water had. Een andere bewoner van de straat had inmiddels ook alarm geslagen waarna politie en brandweer kwamen om de boel te onderzoeken. Bij een controle in de woonhuizen bleek dat de afvoeren van de cv-ketels waren afgeplakt. Dat was die middag gedaan door het schildersbedrijf, maar de schilders waren vertrokken zonder het weer open te maken.

Reactie politie
Volgens de politie hangt de schilders niets boven het hoofd. ,,Wij pakken dit niet verder op, er is geen sprake van opzet. Medewerkers van het schildersbedrijf zijn gisteravond naar Vlijmen gekomen en hebben goede afspraken met de bewoners gemaakt”, laat een woordvoerder weten.

Bron: Brabants Dagblad

Zie ook Bewoners van een huizenblok ontsnappen aan dood

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen