FC Drunen heeft zich knap hersteld tijdens het seizoen

Zondag stond de laatste wedstrijd van het seizoen op het programma. Na deze wedstrijd kan er een mooie balans opgemaakt worden. Dit was het debuutseizoen van trainer Ali Albayrak. Hij nam aan het begin van het seizoen het stokje over van Suat Tasci die naar DVVC in Dongen vertrok.

In de loop van het seizoen zijn er een aantal tactische wisselingen gedaan waardoor het vlaggenschip van de lokale FC beter is gaan draaien. De resultaten werden na de winterstop beter en er werd aantrekkelijk voetbal op de mat gelegd. De verdediging, inclusief de keeper stond als een huis. Het middenveld kwam beter uit de verf, in zowel aanvallend als verdedigend opzicht. De aanvalslinie beschikte over meer scorend vermogen. Al deze punten zorgden ervoor dat er een goed elftal stond dat in enkele weken tijd de laatste plaats heeft weten te verlaten en te klimmen naar positie 8. Dit kan je omschrijven als een teamprestatie. FC Drunen was weer een ploeg om rekening mee te houden.
De resultaten na de winterstop spreken voor zich: 4 keer winst, 3 keer een gelijkspel en slechts 3 keer verloren, 15 punten uit 7 wedstrijden is knap te noemen. Daarnaast hangt er binnen de selectie een uitstekende sfeer. In het veld wordt er voor iedere meter gestreden en kent iedereen zijn taken. Buiten het veld is dit elftal uitgegroeid tot een hechte ploeg die voor elkaar klaar staat. Dit alles zijn dé ingrediënten om een ploeg een team te laten worden.
Voor aanvang van de wedstrijd stond er voor beide ploegen nog iets op het spel. WSJ dat al in het bezit was van een periodetitel kon uit gaan maken aan de hand van de ranglijst of zij in de nacompetitie een 4e of een 5e-klasser zouden treffen. De lokale FC kon bij winst of gelijkspel het seizoen afsluiten met een 7e plaats op de eindrangschikking.
Met een warme 28 graden en een dreigende lucht werd de bal om half 3 voor het eerst aan het rollen gebracht. De wedstrijd, die onder leiding stond van een zeer warrige leidsman, begon met een fel, op de bal jagend FC Drunen. Dit resulteerde in de 4e minuut in een doelpunt. Een aanval die over meerdere schijven liep belandde bij Eren Mert, die dit seizoen vaker het eindpunt was. Met een simpele voetbeweging zette hij de keeper van WSJ op het verkeerde been en stiftte de bal in de verre hoek. Een uitstekende start van de wedstrijd. Enkele minuten later zorgde Carsten Pijnenburg bijna voor de 2-0. Na een actie waarbij hij naar binnen trok en meerdere Tilburgers het nakijken liet schoot hij de bal jammerlijk in het vangnet. In de minuten die daarop volgden was te merken dat de sfeer omsloeg. De spelers uit Tilburg gingen steviger de duels in waarbij ze vaak over het randje gingen. De scheidsrechter van dienst greep hier niet in. De reden hiervoor was in veel gevallen dat de arbiter het niet kon belopen en daardoor veel van de wedstrijd mistte. Zelfs de overtredingen die op onze keeper werden gemaakt zag de leidsman niet. Het niet kordaat ingrijpen leidde tot irritaties over en weer.

Na een half uur voetballen moest Loek Spijkers noodgedwongen gewisseld worden nadat hij de bal van dichtbij op zijn gezicht geschoten kreeg. In zijn plaats kwam Rik Bloemendal. De verdediging bestaande uit Edwin van Oosten, Melvin van Gogh, Kevin van Boxel en Broos Spijkers vormde een stabiele achterhoede waarop de aanvallen van WSJ vaak stuitten. De spaarzame kansen, met name aan het einde van de eerste helft, konden op simpele wijze gepareerd worden door doelman Stefan van Balkom. Met de 1-0 stand op het bord konden de mannen van Albayrak gaan rusten.

Na de rust was hetzelfde spelbeeld als de eerste helft te zien. FC Drunen dat waar het mogelijk was goed opbouwde en via het middenveld bestaande uit aanvoerder Leroy van der Mierden, Tarik Sevinc en Erman Ince de diepte zocht. Waar de mogelijkheid tot opbouw niet lukte werd voor de lange bal gekozen. Vlak na rust ontstond hierdoor een gevaarlijke situatie voor het Tilburgse doel. Na een verre trap van Stefan van Balkom kon Eren Mert alleen op de keeper afgaan. Helaas werd hij door een verdediger van WSJ gehinderd en kon daardoor niet scoren. Enkele minuten later viel de onterechte gelijkmaker van WSJ. De spits van de ploeg uit Tilburg stond ruim 4 meter buitenspel op het moment dat hij diep gestuurd werd. Onze assistent scheidsrechter Erdem Toksoy stak zijn vlag in de lucht. Dit signaal werd door de scheidsrechter genegeerd en hij keurde het doelpunt onterecht goed.

Ondanks dat er vandaag niet gewonnen werd is het FC Drunen gelukt om te stijgen naar de 7e plaats. Dit was gezien het verloop van het seizoen op dit moment het hoogst haalbare. Mede doordat het vlaggenschip van FC Drunen de wind in de rug had, en het zelf afgedwongen heeft.
Daarbij komt ook de steun die wij in de loop van het seizoen gehad hebben. Een schare trouwe supporters die week in week uit aan de zijlijn stond om onze jongens te steunen. Goed om te zien is dat dit er steeds meer worden. Dit geeft ook aan dat FC Drunen weer meetelt! De dank voor de supporters is groot. Wij hopen jullie dan ook volgend seizoen weer te zien.