Kom maar achterom …Halve Zolen Festival 17 juni

Foto: Halve Zolen Festival

Vroeger kwam iedereen gewoon achterom. Tijdens het Halve Zolen Festival doe je dat ook. In de tuinen, schuren en huizen aan de Benedenkerkstraat in Waspik zijn op 17 juni tussen 11.00 en 17.00 uur meer dan 40 voorstellingen mee te beleven. Professionals en amateurs zorgen voor een aaneenschakeling van muziek, dans, theater en cultuur. De toegang is gratis, dus kom lekker rondstruinen en geniet!

De line-up van het festival is bekend. Bezoekers kunnen gaan genieten van een enorme variëteit aan optredens en performances op unieke locaties. Ook dit jaar stellen particulieren aan de Benedenkerkstraat namelijk hun huizen, tuinen, schuren, terrassen en serres open.

Hoofdacts
Op twee plaatsen in de straat zijn professionals te bewonderen die elkaar afwisselen met hun veelal interactieve shows. Zo komt Henrike Brouwer met haar Grote Meeslepende Liefdesshow naar de oprit van de Familie van Gorp (Benedenkerkstraat 79). Daar is ook Hassan de Wonderverkoopman die alles verkoopt wat los en vast zit en daar toont de Brabantse goochelaar en Mindhacker Marc Woods je magic op de vierkante meter. Spectaculaire sprongen en duikelingen zijn te verwachten van Flip, Flop & Fly op het weiland van de familie Roksnoer (op nr. 86) en kun je lachen om de hilarische kookkunsten van het Trio Back Up dat een eigen gemaakt soepje serveert.

Amateurs
Heel wat koren uit de omgeving van de Langstraat zorgen voor een scala van muziekstijlen. Zo zijn er op nr. 83 optredens van koor La Jeunesse, Zanggroep 20Something, koor Arabesk en Popkoor Undercover. Aan de Benedenkerkstraat 48 in de tuin van de familie van Gils zingen het koor Zang en Vriendschap, gezelligheidskoor De Levensgenieters en koor Phonè, terwijl leerlingen van Dansschool Katie”Z” er hun dansjes vertonen. Maar er is nog veel meer te zien, te horen en te beleven. Zo treedt Ukuleleband UKe2Love op bij de molen ‘De Hoop’ van de familie Kools en zit het collectief van akoestische muzikanten ‘Strings in E Motion’ op de veranda bij de familie Vervoort (nr. 50). Gehandicaptendrumband Prins Maurits treedt op in de Veldschuur van de familie Bink, gevolgd door de Clan Lamont Pipe Band en Muziekschool de Heraut.

Toneelacts
Evenals het vorig jaar zorgen studenten van de Rooi Pannen in Tilburg voor allerlei interactieve toneelstukjes in de tuinen van de familie Smeur (nr.87), de familie Asselbergs (nr. 53) en de familie de Zeeuw (nr. 47a). De optredens van de studenten van het ROC in Tilburg vinden plaats op twee geheime locaties die alleen te bereiken zijn als je meerijdt met een tuktuk. Ook de Hete Heren zijn terug op dit festival in de tuin van de familie Wijffels (nr. 81), terwijl toneelgroep Strik een moord probeert op te lossen in de voormalige Modelslagerij van de familie Snels (nr. 59). Pure Stories, Pak Slaag en Made by GUUZ laten je je eigen ‘bubbel’ ervaren, in de achtertuin van de familie van Sluisveld op nr. 38 en Theater Co brengt een speciale voorstelling ‘Hoi Hooi’ inde tuin van de familie Vissers-Ooms (nr. 73). Het Sociaal Cultureel Centrum Den Bolder is de hele dag bezet door 5 blokken voorstellingen van het Theaterfestival Acting Out.

Lemon Barrel
Vorig jaar rolde een imposante limonadepers van 4 meter hoog door de route van het festivalterrein. Dit jaar is het ding omgebouwd tot een grote analoge DJbooth. Op grote hoogte kan de kijker zelf door middel van grote hendels muziek componeren. Als een echte maestro kan hij zelf instrumenten toevoegen en weghalen uit het kabaal dat uit de vernieuwde Lemon Barrel komt, terwijl zijn vrienden het ritme bepalen in de ton.

Er zijn meer doe-activiteiten. Kinderen kunnen zich even lekker uitleven in het spiksplinternieuwe Klauterbos of met dieren spelen bij de Dorpsboerderij. En waarom niet meedoen met de Musica de Bingo (op nr. 77); een schilderijtje maken bij Broma’s Palet in de tuin van de familie Mulders (nr. 38a) of een ritje maken achterop een oude brommer op het Zündapp-pleintje? Kortom: meer dan genoeg te zien op deze Vaderdag!

Alle locaties liggen op loopafstand van elkaar. Op het festivalterrein zijn auto en fiets niet welkom. Er zijn parkeervoorzieningen in de directe omtrek. Op www.halvezolenfestival.nl vind je extra achtergrondinformatie over de deelnemers en andere nuttige informatie.

Plattegrond en Schema HalveZolenFestival2018_plattegrond-en-blokschema-DEF_2_Deel2

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen