Waag jij ook De Sprong?

Foto: Dream4Kids

Op zaterdag 23 juni springen tientallen parachutisten boven de Zuiderwaterlinie en landen op vijf verschillende locaties verspreid over Noord-Brabant. Ze worden vervolgens onthaald in het Zuiderwaterlinie Festival.

Via een online veiling kan ook geboden worden op een tandemsprong boven Fort Isabella. Zo kan iedereen kans maken op een deelname aan ‘De Sprong’. Om dromen uit te laten komen van getraumatiseerde kinderen wordt het volledige bedrag van het hoogste bod gedoneerd aan Dream4Kids.

Springen voor Dream4Kids
Een samenwerking met Dream4kids komt niet zomaar uit de lucht vallen. Een van de initiatiefnemers van Fort Isabella, Tjeerd Saatrube, neemt op 1 september aanstaande deel aan Cycle4Dreams en zal hiervoor de berg Grossglockerner in Oostenrijk bedwingen. Deze sponsortocht, met als doel zoveel mogelijk dromen voor kinderen met een trauma waar te maken, vindt voor de derde keer plaats.

“Door De Sprong aan deze sponsortocht te koppelen, verbinden we onze krachten. Niet alleen door erfgoed en cultuur zichtbaar te maken, maar ook door het vermogen om samen dromen waar te maken”, zegt Saatrube.

Stichting Dream4Kids organiseert droomdagen voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar met een jeugdtrauma. Denk aan rouwverwerking, vechtscheiding, mishandeling, misbruik of verwaarlozing. Deze kinderen verliezen vaak het vertrouwen in zichzelf en de wereld. Dream4Kids onderbreekt de negatieve spiraal en vervult de liefste wens van een kind tijdens een droomdag. Het uitkomen van één droom geeft droomkinderen de moed en energie om weer in dromen te geloven.

De Sprong en Zuiderwaterlinie Festival 23 juni op Fort Isabella
De Zuiderwaterlinie ligt in Noord-Brabant en loopt van Bergen op Zoom tot Grave. Met 165 kilometer lengte is het de oudste, langste en meest benutte waterlinie van Nederland. Het vormt een samenhangend geheel van forten, schansen, vestingrelicten, liniedijken, en sluizen; een omvangrijk en onderscheidend ensemble, waarin 450 jaar geschiedenis samenkomt.

Fort Isabella, de stadse groene schakel tussen Vught en ’s-Hertogenbosch, is een van de locaties voor De Sprong. Het historische fort (1617) ligt op een unieke plaats en verbindt de natuurgebieden Gement en de Bossche Broek. Fort Isabella kent een rijke historie én is ook nu een plek van waarde voor de omgeving. Fort Isabella creëert een unieke samenleving, waar betrokkenheid, energie en passie voorop staan. Waar wonen, werken, recreatie en educatie op een logische manier samenkomen.

Om te bieden op De Sprong ga je naar www.fortisabella.nl De bieding sluit op zondag 17 juni 22:00 uur Meer informatie over Dream4Kids is te vinden op www.dream4kids.nl

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen